Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ - ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σε μια χώρα που εδώ και σχεδόν 10 χρόνια τα μνημόνια και οι διαχειριστές τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) διαδέχονται το ένα το άλλο, ευημερούν οι αριθμοί (βλέπε πλεόνασμα) και διανέμεται κοινωνικό μέρισμα με πανηγυρισμούς και διαγγέλματα! Σε μια χώρα που η φτώχεια και η ανεργία θεριεύουν! Σε μια χώρα που με τις επιταγές των δανειστών, της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ ισοπεδώνεται το κράτος πρόνοιας, η υγεία και η περίθαλψη! Εκπλειστηριάζονται οι «βίλες» βιοπαλαιστών, υπαλλήλων και συνταξιούχων! Καταργούνται επιδόματα, μειώνονται μισθοί- συντάξεις (βλέπε προσωπική διαφορά, αφορολόγητο) και εξαφανίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Διαλύεται η παιδεία με ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς και την κάλυψη των κενών στα σχολεία, με υπουργικές αποφάσεις για την προσχολική αγωγή, με την απαξίωση του Ολοήμερου σχολείου. Και ακολουθούν ωράριο και αξιολόγηση- κινητικότητα.
Σε αυτό το περιβάλλον και με αυτές τις πολιτικές, οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο. Λέμε όχι στην επιχειρούμενη αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής.
Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/12/2017 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από την πλευρά της Alpha Bank.
Αγωνιζόμαστε για:
  1. Απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο. Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.
  2. 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
  3. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για κάλυψη όλων των κενών.
  4. Κανέναν εκπαιδευτικό στην ανεργία.
  5. Στήριξη της Ειδικής Αγωγής και των μαθητών ΑμΕΑ.
Από το Δ.Σ. - Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Καρδίτσας Νικόλαος Πλαστήρας