Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Αλ Μπάνο και Χούλια: Το δεύτερο μυθιστόρημα της Καρδιτσιώτισσας Εύας Μάγκου-LaJiness. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 1970 ♥

Καλοκαίρι του εβδομήντα και η Λήδα είναι δώδεκα χρονών. Μόλις τέλειωσε την έκτη δημοτικού και έδωσε εισαγωγικές στο γυμνάσιο. Γύρω της και εντός της όλα αλλάζουν. Έρχεται αντιμέτωπη με αλήθειες και την εφηβεία σε μια Ελλάδα που απλώνει το χέρι προς την Δύση και τραγουδάει τραγούδια Ιταλικά του Αλ Μπάνο και Γαλλικά και Αμερικάνικα αλλά από την άλλη στενάζει στους θερινούς σινεμάδες με τα βάσανα της Τουρκάλας Χούλιας Κότσιγιτ.

Η Λήδα ζει σε μια Καρδίτσα άνθρωποι δικοί της λείπουν αλλά δεν ξέρει γιατί, κανείς δεν μιλάει ξεκάθαρα για ανελευθερίες. Για πρώτη φορά συναντά Συμπαντικές έννοιες όπως Θάνατος, Αιωνιότητα, Αυτοπροσδιορισμός.

Το καλοκαίρι της μετάβασης, από παιδί γίνεται γυναίκα, τραγουδάει πολύ, χορεύει πιότερο, ερωτεύεται, με την παρέα της πάνε ποδηλατάδες στο δάσος έξω από την πόλη και περιμένει την πρώτη μέρα που θα βγει απ το κουκούλι της όμορφη πεταλούδα έτοιμη να γευτεί τους χυμούς του αύριο…

Αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε κάποια ενδεικτικά κεφάλαια μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:

«Αλ Μπάνο και Χούλια»:

evaiswriting.wordpress.com/αλ-μπανο-και-χουλια

«Κυνηγώντας τον Χρόνο»:

evaiswriting.wordpress.com/κυνηγώντας-τον-χρόνο

Αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε τα μυθιστορήματά της επικοινωνήστε μαζί της στο 6940691880 ή στο eva.is.writing@gmail.com

Η Εύα Μάγκου-LaJiness γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Είναι διορισμένη καθηγήτρια Αγγλικών στην πρωτοβάθμια Εύβοιας και ζει με τον άνδρα της και τις δυο τετράποδες ‘κόρες’ τους στην Χαλκίδα. Έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο University of Arizona, College ofEducation, Teaching, Learning and Sociocultural Studies και δίδαξε Modern Greek στο ClassicalStudies του ίδιου πανεπιστημίου για δυο εξάμηνα.