Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή – Κάλεσμα Του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί ακόμη να βρει το λιγότερο επώδυνο για αυτήν τρόπο, ώστε να φέρει τα νέα μέτρα προς ψήφιση. Υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται με την Τρόικα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να υλοποιεί πιστά τις κατευθύνσεις της.
Κυβέρνηση μόλις 4 μηνών, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα. Από τη μία η πλατιά απονομιμοποίησή της από την κοινωνία και από την άλλη, η όλο και λιγότερη εσωτερική της συνοχή. Είναι η πιο επικίνδυνη για το λαό και τον τόπο κυβέρνηση, αλλά είναι και ετοιμόρροπη. Μια κυβέρνηση που βαρύνεται από νέα σκάνδαλα (λίστα Λανγκάρντ, χάρισμα Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικού Κέντρου στη Lamda ΔΟΜΗ ΑΕ). Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της επίσκεψης της Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα. Ουσιαστικά ήθελε να στηρίξει την Τρόικα του εσωτερικού, ώστε να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.
Η μνημονιακή πολιτική και η λογική υποτέλειας που ακολουθούν φέρνει την κοινωνία μπροστά σε μια πρωτοφανή οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή. Μόνη λύση για να γλυτώσει η χώρα από αυτή την καταστροφή είναι να φύγουν τώρα!
Να φύγουν μαζί με όλο το πολιτικό σύστημα που εξυπηρετεί τα σχέδιά τους!
Η απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, αλλά και οι υπόλοιπες πρόσφατες κινητοποιήσεις έδειξαν τη διάθεση του κόσμου να τους διώξει. Η νέα απεργία της Πέμπτης 18/10 θα είναι άλλο ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9.30.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να διώξουμε τις Τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού, μαζί με τα μνημόνιά τους και να χαράξουμε μια άλλη πορεία.Για μια κοινωνία που η δημοκρατία θα βαθαίνει και θα ισχυροποιείται, για μια χώρα που θα παραγάγει προς όφελος της κοινωνίας, για ένα λαό που θα είναι κυρίαρχος στον τόπο του!