Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ε.Ο.Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ:ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της βασικής σχολής εκπαίδευσης 2016 για νέους εθελοντές διασώστες, που πραγματοποίησε και φέτος το παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή της Π.Υ. κ. Γεωργακόπουλου και μελών του παραρτήματος, έγιναν οι απονομές στους νέους εθελοντές διασώστες των πτυχίων τους, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης σε γενικές γραμμές περιλάμβανε παρουσίαση του προφίλ της ΕΟΔ , θεωρία και πρακτική σε ενότητες όπως α΄ βοήθειες, μετεωρολογία, ορεινή διάσωση, προσανατολισμό, ασφάλεια στο υγρό στοιχείο, μαζικές καταστροφές, τακτικές αεροδιάσωσης και ασύρματες επικοινωνίες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και συμμετείχαν στο φετινό σχολείο και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και δύναμη , διότι τους δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουν την εθελοντική προσφορά με την εκπαίδευση - γνώση της ασφαλούς χρήσης των μέσων, όπου μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει (ατομικά αλλά και κοινωνικά).
Επίσης, ευχαριστούμε το ΔΣ του Ο.Λ.ΚΕ για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων, το ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ ,το Νέο Ραδιόφωνο ,το Corfuland.gr και τα S/M ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΜΑΡΚΑΤΟ για τη βοήθειά τους, καθώς και όλους όσους πιστεύουν στον εθελοντισμό και είναι σύμμαχοι και αρωγοί στο ανιδιοτελές έργο μας.

Για την ΕΟΔ Παρ/μα Κέρκυρας