Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Καραϊσκάκεια 2016


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καραϊσκάκεια 2016» ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας «Ο Καραϊσκάκης» παρουσίασε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας, την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 την εργασία των συμπολιτών μας καθηγητών φυσικής κ.κ. Β. Τσιτσιμπή και Γ. Πανταζή με θέμα: «Η Φυσική Θεωρία της Μουσικής».
Η παρουσίαση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησαν όχι μόνο Καρδιτσιώτες αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας και άνθρωποι των γραμμάτων. Οι δύο καθηγητές φυσικής παρουσίασαν την εργασία τους, η οποία πήρε μέρος και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Η Επιστήμη στο Προσκήνιο» στο Λονδίνο το 2015 και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Και μετά την θεωρία περάσαμε στην πράξη….
Μαθητές από το Παραδοσιακό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λαμίας με συνοδό τον καθηγητή μουσικής κ. Ν. Αγγούση μας παρουσίασε, με μεγάλο μεράκι, μελωδίες από την ελληνική παράδοση. Στο παραδοσιακό τραγούδι «Μήλο μου κόκκινο» την ορχήστρα συνόδευσαν μαθητές από το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου μας με την καθηγήτρια μουσικής και πρόεδρό μας κα. Χρυσούλα Μάστορα.
Στο τέλος της βραδιάς μοιραστήκανε αναμνηστικά δώρα στους δύο καθηγητές φυσικής κ. Β. Τσιτσιμπή και κ. Γ. Πανταζή, στον καθηγητή μουσικής κ. Ν. Αγγούση και στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου κ. Ν. Τζήμα. Αναμνηστικά μοιράστηκαν επίσης και στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Το Δ. Σ.