Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Έρευνα ΣΟΚ: 39 ιστοσελίδες στοιχήματος λειτουργούν σε 24 άδειες!

εταιρίες στοιχήματος με άδεια στην ΕλλάδαΗ ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών βρίσκεται σε αναβρασμό. Η Κομισιόν απειλεί με νέα πρόστιμα και απαιτεί άνοιγμα της αγοράς, ενώ η κυβέρνηση ψάχνοντας επιπλέον έσοδα σχεδιάζει την αύξηση της φορολογίας από 30% σε 35% και εντείνει τους οικονομικούς ελέγχους στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες. Καθημερινά εμφανίζονται νέα στοιχηματικά sites, πολλά εκ των οποίων λειτουργούν παράνομα και αρκετοί παίκτες έχουν χάσει τα χρήματα τους. Ύστερα από έρευνα συγκεντρώσαμε όλες τις ιστοσελίδες που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια με άδεια στη χώρα μας.

Μόνο στην Ελλάδα 39 ιστοσελίδες «παίζουν» σε 24 άδειες

Συνολικά 24 εταιρίες έχουν λάβει άδεια, όμως μόνο 17 έχουν αυτή τη στιγμή ενεργές ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών. Όσον αφορά τις 7 επιπλέον εταιρίες, ορισμένες άδειες είναι ανενεργές, ενώ άλλες λειτούργησαν στο παρελθόν κάποιο site, το οποίο ωστόσο έκλεισε ή αποχώρησε. Αυτό που σίγουρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι παρότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 17 εταιρείες, οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να παίξουν στοίχημα, καζίνο ή online πόκερ σε 39 διαφορετικές ιστοσελίδες! Μπορεί να είναι απορίας άξιον, όμως είναι απόλυτα συμβατό με την ελληνική νομοθεσία.
Σύμφωνα με το νόμο, καθώς οι άδειες δόθηκαν σε εταιρίες και όχι σε domains (ιστοσελίδες), όπως συνέβη σε χώρες του εξωτερικού, οι 24 online εταιρίες μπορούν απολύτως νόμιμα να λειτουργούν όσες ιστοσελίδες επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι τα domains δηλώνονται και εγκρίνονται από την Επιτροπή Ελέγχου και Τυχερών Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).
Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε λεπτομερώς όλα τα στοιχεία των εταιριών, τα domain που διαθέτει η κάθε μία και τη διεθνή ρυθμιστική αρχή που έχει αδειοδοτηθεί:ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ...