Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

Τεράστια τα προβλήματα που δημιούργησε και φέτος η τηλεπισκόπηση στις πληρωμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος- ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ οι βαμβακοπαραγωγοί σε Αγία Τριάδα και Προάστιο.
Προβλήματα με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος για το έτος 2015 αντιμετωπίζουν και πάλι πάρα πολλοί παραγωγοί του Δήμου Παλαμά, οι οποίοι εντελώς ανυποψίαστα, ανακάλυψαν ότι δεν πληρώνονται, εξαιτίας λαθών που εντόπισε η εφαρμογή της τηλεπισκόπησης και για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι!
Ο Δήμος μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των αγροτών απέστειλε στον Υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγ. Αποστόλου και στον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Αντ. Μωυσίδη την παρακάτω, έγγραφη επιστολή καθώς την κοινοποίησε και στους Βουλευτές του Νομού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παλαμάς 7-4-2016
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Αριθμ. Πρωτ.:
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ 3348
------------------------
Ταχ. Δ/νση: Β. Παπακυρίτση 4
432 00 Παλαμάς
Πληροφορίες: Γρ. Δημάρχου
Τηλέφωνο: 2444350116
Fax : 2444350117 ΠΡΟΣ: 1) Τον Υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
κ. Ευάγγ. Αποστόλου
Αχαρνών 2, 101 76 ΑΘΗΝΑ
2) Τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
κ. Αντ. Μωυσίδη
Δομοκού 5
104 45 ΑΘΗΝΑ


ΘΕΜΑ: «Καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος»

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δήμο μας και ειδικότερα σε δύο τοπικές κοινότητες του Προαστίου και της Αγίας Τριάδας οι πλειονότητα των παραγωγών όχι μόνο δεν εισέπραξε την συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2015 εξαιτίας των σφαλμάτων της τηλεπισκόπησης, αλλά απεναντίας τους επιβλήθηκαν πρόστιμα ως τιμωρία για την «απάτη» που έκαναν .
Κατανοούμε την ανάγκη των υπηρεσιών σας, να προβούν στον έλεγχο της ορθότητας των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, αλλά θεωρούμε, ότι η εφαρμογή της τηλεπισκόπησης αποκλείει πολλούς σωστούς παραγωγούς από την ενιαία και την συνδεδεμένη ενίσχυση, αφού τους καταλογίζονται λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται!
Επειδή στην εποχή την οποία διανύουμε, η κατάσταση είναι οριακή για την βιωσιμότητα των βαμβακοπαραγωγών μας και οποιαδήποτε απώλεια εισοδήματος μπορεί να αποβεί καταστροφική για αυτούς ζητούμε:
  1. Να αρθούν τα πρόστιμα
  2. Να προβείτε στην άμεση καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το βαμβάκι
  3. Να εξετασθούν εξατομικευμένα οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των παραγωγών μέσα από την συνεργασία του Οργανισμού με τους κατά τόπους φορείς και εφόσον διαπιστωθούν λάθη να προβείτε στις αντίστοιχες κυρώσεις.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ