Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Πρόωρες εκλογές ή Grexit

ΑΡΘΡΟ ΤΕΛΗ
του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Οι Έλληνες, στις πρώτες εκλογές μετά τη δικτατορία, καλούνταν να ψηφίσουν μέσα σ’ ένα τρομολαγνικό, αλλά απόλυτα ρεαλιστικό δίλλημα, που κυριαρχούσε τότε. Το περίφημο «Καραμανλής ή τανκς». Όπως ήταν απόλυτα φυσικό επέλεξαν να θριαμβεύσει η ΝΔ και βέβαια όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, έπραξαν απόλυτα σωστά. Οι άλλες πολιτικές αναλύσεις της εποχής και οι διαφορετικές εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα είναι απλώς συμπληρωματικές.
Όπως η εξωτερική απειλή από την επιθετικότητα της Τουρκίας, η αποφυγή πολεμικής εμπλοκής, η αιφνιδιαστική και εσπευσμένη προκήρυξη των εκλογών, οι άνισοι όροι διεξαγωγής της αναμέτρησης, το εκλογικό σύστημα κ.λπ.
Το 2008 ο τότε υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε «παραφράσει» το παραπάνω δίλλημα, με το εξίσου εντυπωσιακό «Καραμανλής ή χάος». Νομίζω πως η διακυβέρνηση Παπανδρέου, τον δικαίωσε απόλυτα, παρά το γεγονός ότι η ιστορία, δεν το έχει καταγράψει ακόμα… Παρά τις μεγάλες ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή για την οικονομική κατάρρευση της χώρας μας, ο ΓΑΠ ενσαρκώνει με σημειολογική ακρίβεια το ΧΑΟΣ…
Φτάνουμε και στο σήμερα… Οπωσδήποτε, κανείς δεν μπορεί να διατυπώσει, τέτοιου είδους διλλήματα… Όπως για παράδειγμα X πολιτικός ή πτώχευση… Ωστόσο προκύπτει αυτοδίκαια ένα δίλλημα, το οποίο κατά την γνώμη μου θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες… Αυτό δεν είναι άλλο, από το ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ή GREXIT!!!
Είναι ξεκάθαρο πως τα πράγματα έχουν φτάσει στην κόψη του ξυραφιού… ΔΝΤ και Ευρωπαίοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ αίμα… Τα νούμερα δεν βγαίνουν, η αξιολόγηση δεν προχωρά και το κυριότερο, όλ’ αυτά τα μάθαμε δια στόματος των ιδίων των δανειστών… Έστω κι αν τα κρυφακούσαμε, μέσω wikileaks…