Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Είναι αργά για δάκρυα Ταγίπ!!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Σε μια πρωτοφανή και – εν πολλοίς – Ελληνική κυβίστηση προέβη ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας αυτό που προσπαθεί να κρύψει με κάθε τρόπο. Δηλαδή την Ελληνική καταγωγή του!!!
Βλέποντας την Γερμανική Ένωση να μπαίνει σε τροχιά ταχείας αποδυνάμωσης μετά το δημοψήφισμα στην Βρετανία, αποφάσισε να αναζητήσει αλλού συμμάχους… Βλέπεται οι «φίλοι» του οι Γερμανοί πολύ σύντομα δεν θα μπορούν να του φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι, στην ύστατη μάχη για την πολιτική του επιβίωση!!!
Απ’ ότι φαίνεται ο Σουλτάνος έλαβε το «σωστό μήνυμα», μετά την απόφαση του Βρετανικού λαού για Brexit και έσπευσε άρον άρον να εκφράσει τη «λύπη» του στο τέρας ψυχραιμίας και (ενίοτε) βλοσυρότητας που ακούει στο όνομα Πούτιν, επειδή του κατέρριψε το βομβαρδιστικό!!! Ωστόσο επειδή ο Ταγίπ είναι Ερντογάν… αλλά και επειδή οσμίζεται την «χυλόπιτα» από τον Ρώσο πρόεδρο, απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη, κρατώντας για καβάτζα τους αναμενόμενους μελλοντικούς λεονταρισμούς του.
Δεν μπορεί να υπάρξει χειρότερη εξέλιξη για τον Ερντογάν, από ένα επικείμενο ξεδόντιασμα της Γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη… Βλέπετε με τις γνωστές φαντασιώσεις του περί αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έχει καταφέρει να βάλει απέναντι του και τις ΗΠΑ και την Ρωσία και το Ισραήλ… Δηλαδή 3 πολύ ισχυρούς παίκτες…
Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες ημέρες διαρρέεται από πλευράς Τουρκίας μια μερική εξομάλυνση των σχέσεων της με το Ισραήλ. Πρόκειται ασφαλώς για μια… λίαν καλλωπισμένη εικόνα που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν οι Τούρκοι. Υπάρχει βέβαια και μια άλλη εικόνα…. Οι ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν ακόμα μιλήσει… Και ούτε πρόκειται να μιλήσουν σύντομα, διότι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν να στηρίζουν τους Κούρδους στη Συρία!!!
Βλέπετε οι Κούρδοι είναι πιο δοκιμασμένος και πιο αξιόπιστος σύμμαχος για τους Αμερικάνους. Και το κυριότερο λιγότερο επικίνδυνος, αφού δεν διαθέτουν την «τρέλα» του σουλτάνου, που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην περιοχή κι επί της ουσίας να αναβαθμίσει εντυπωσιακά τα Ρωσικά ερείσματα στην Μέση Ανατολή.
Και μιας και μιλάμε για Ρωσία, θα πρέπει να πούμε πως ο Ερντογάν είχε εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν τη «λύπη» του στη Μόσχα, δίχως όμως αποτέλεσμα… Επίσης σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές πολύ δύσκολα το Ισραήλ θα κάτσει να τα βρει ξανά με την Τουρκία όπως στο παρελθόν. Διότι αυτομάτως, θα πρέπει να τα «χαλάσει» με συμμάχους, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Ιορδανία… Άλλωστε δεν είναι κανείς να έχει εμπιστοσύνη στο καθεστώς Ερντογάν, όταν γνωρίζει πως είναι ο υποκινητής των ισλαμοφασιστών του ISIS και συνεχίζει να στηρίζει τη Χαμάς στη Γάζα. Είναι αργά για δάκρυα Ταγίπ…