Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑ:Συγκεντρώσεις τρακτέρ στον Παλαμά και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Καρδίτσας


Με ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά, καλεί τους αγρότες της περιοχής σε νέες κινητοποιήσεις. Τους καλεί να συγκεντρώσουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία του Παλαμά αύριο Κυριακή 4 Δεκέμβρη και την ερχόμενη Τετάρτη να συμμετάσχουν με αυτά στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΟΑΣΚ στην Καρδίτσα.
Συγκεκριμένα,....
στην ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά επισημαίνει:
Αγρότη – Αγρότισσα,
Η επίθεση στην μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζεται.
Κυβέρνηση, Τρόικα και ΔΝΤ επεκτείνουν την αντιαγροτική πολιτική με νόμους και αποφάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πολιτική του μνημονίου και του ΔΝΤ έχουν επιβάλλει φόρους και αυξήσεις στα είδη κατανάλωσης, στα καύσιμα, στα μέσα και εφόδια κ.τ.λ.
Η νέα ΚΑΠ και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σκοπό έχουν την εξόντωση και τον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.
  • Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των ζημιών από το σκουλήκι και τον αλευρώδη.
  • Να δοθεί η συνδεδεμένη στους παραγωγούς που δεν πήραν (λόγω ζημιάς) βαμβάκι.
  • ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο με 100% κάλυψη των ζημιών.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς.
  • Μείωση κόστους παραγωγής (λιπάσματα, σπόρια, κ.τ.λ.).
  • Αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 17%.
  • Να πάρουν πίσω το χαράτσι της ΔΕΗ.

  • Συμμετέχουμε μαζικά με τρακτέρ στο συλλαλητήριο της ΕΟΑΣΚ την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.
  • Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη συγκέντρωση των τρακτέρ στην κεντρική πλατεία του Παλαμά.