Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Έναρξη του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας ♥ με τον Βασίλη Λέκκα

Με μία ξεχωριστή μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα θα ανοίξει την Πέμπτη 14 Μαρτίου, και ώρα 8.30μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, η αυλαία του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη σε αγαπημένα τραγούδια ερμηνευμένα από έναν πολύ γνωστό και καταξιωμένο καλλιτέχνη που έχει στο ενεργητικό του ένα πλούσιο ρεπερτόριο όπως επίσης και μια σειρά από σημαντικές συνεργασίες, όπως με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Ηλία Ανδριόπουλο και πολλούς άλλους.

Ο Βασίλης Λέκκας θα ταξιδέψει το κοινό σε υπέροχα μουσικά μονοπάτια και με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί το έναυσμα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή του θεάτρου.

Επί ένα δεκαήμερο, η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού που είναι ο μακροβιότερος στο είδος του.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει το διαγωνιστικό μέρος με τη συμμετοχή οχτώ ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, τιμητικά αφιερώματα σε κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου και της Τέχνης καθώς επίσης και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το Φεστιβάλ γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως για άλλη μια χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr) έτσι ώστε οι όπου γης Έλληνες να μπορέσουν να ζήσουν αυτή τη μαγεία του θεάτρου.

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ για την έναρξη και 5 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες μέρες.

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική ΚΑΣΤΑΛΙΑ, ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.