Φωτογραφία: από Anna Kousiantza |
Υλικά
Σταφύλια
Μούστος
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε δύο μέρες μέσα στον ασβέστη για να σφίξουν. Μετά τα βγάζουμε και τα πλένουμε καλά για να φύγει ο ασβέστης. Μετά τα βάζουμε μέσα σε ένα καζάνι στο οποίο βράζει ο μούστος. Τ’ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει. Αφού τα αφήσουμε αρκετή ώρα να κρυώσουν, τα βάζουμε μέσα στο πλυθάρι. Πάνω από το πλυθάρι τοποθετούμε ένα πιάτο και το γύρω - γύρω στο πιάτο βάζουμε γύψο και το αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει το τρώμε το χειμώνα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ: https://karditsas.blogspot.com/2015/10/blog-post_28.html
ΠΗΓΗ: ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΠΙΤΣΙΟΣ