Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του «Παλαμιώτικου Καρναβαλιού»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το «Παλαμιώτικο Καρναβάλι 2011», που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς στις 4.30μμ, με παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων στο κέντρο της πόλης του Παλαμά, .......
που ήδη έχει ντυθεί στα γιορτινά περιμένοντας τον Καρνάβαλο!
Χθες ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, το οποίο περιλαμβάνει:

1. ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Μαρτίου: Στις 9 το βράδυ, στον πεζόδρομο, ο δήμος Παλαμά διοργανώνει πάρτι για μικρούς και μεγάλους, στο club Diverso. Πρόκειται για το πρώτο ξεφάντωμα του σαββατοκύριακου που θα σκορπίσει χαρά και κέφι σε όσους πάρουν μέρος… Η αμφίεση όσων προσέλθουν, ενδείκνυται να είναι αποκριάτικη!!
2. ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Μαρτίου: Το ραντεβού για την μεγάλη παρέλαση του «Παλαμιώτικου Καρναβαλιού» δόθηκε στις 4.30μμ, ώρα που θα ξεκινήσει το πρώτο άρμα από την πλατεία Λαϊκής Αγοράς. Με αποκριάτικη μουσική και ρυθμικά εύθυμα τραγούδια που θα ακούγονται σε όλη τη διαδρομή, οι ομάδες των μεταμφιεσμένων με χορευτικούς σχηματισμούς θα διασχίσουν την οδό Μαντοπούλου και δια μέσου του πεζόδρομου της Ηρώων Πολυτεχνείου θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία Τιτάνων όπου και θα γίνει το μεγάλο γλέντι.
Από τις 6μμ, οι μικροί μας φίλοι, μεταμφιεσμένοι και μη, θα συμμετάσχουν σε παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια, που θα έχουν ως στόχο τη διασκέδαση αλλά και το συναγωνισμό.
Αμέσως μετά, θα υπάρξουν δώρα εκπλήξεις και θα γίνουν βραβεύσεις για τις καλύτερες συμμετοχές ομάδων και αρμάτων. Τέλος, κατά τις 7 το βράδυ, σύμφωνα με το έθιμο, θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου!
3. ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: Αρχή της Σαρακοστής και η παραδοσιακή φασολάδα έχει την τιμητική της στις καθιερωμένες εκδηλώσεις του δήμου Παλαμά, που φέτος περιλαμβάνει και κοινότητες από τους πρώην δήμους Φύλλου και Σελλάνων.
Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στο πάρκο «Αστέριον» στην πόλη του Παλαμά και θα περιλαμβάνει χορευτικά συγκροτήματα και προσφορά φασολάδας και άλλων νηστίσιμων εδεσμάτων στους δημότες και τους επισκέπτες.
Άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Μεταμόρφωση (στο χώρο της Σωτήρας) και στο Βλοχό (θέση Πάτωμα) όπου οι φίλοι του χαρταετού θα δοκιμάσουν να πετάξουν το «χάρτινο πουλί»!
Τα Κούλουμα, θα γιορταστούν επίσης στην Ιτέα, στο Προάστιο, στην Αγία Τριάδα, στην Ψαθοχώρα και στο Μάρκο, όπου επίσης θα προσφερθεί φασολάδα και νηστίσιμα…