Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Υποψήφιος στη Ρωσία Αποκλείστηκε από τις εκλογές επειδή τον λένε…Στάλιν!

Αν και έχουν περάσει 58 χρόνια από τον θάνατο του δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν, στην Ρωσία το όνομα του προκαλεί ακόμα τρόμο. Αν μάλιστα κάποιος έχει το ίδιο επωνυμο με τον πρώην Σοβιετικό δικτάτορα τότε είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσει την καχυποψία.

Αυτό συνέβη με τον Ντιμίτρι Στάλιν ο οποίος ανήκει στο κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» και επρόκειτο να κατέλθει ως υποψήφιος στην περιφέρεια Χάντι-Μανζίισκ.
Η τοπική εκλογική επιτροπή λόγω του επων΄μου του τον απέκλεισε αν και ο ίδιος δεν έχει καμία συγγένεια με τον Ιωσήφ Στάλιν. Άλλωστε το όνομα «Στάλιν» που στα ρώσικα σημαίνει ατσάλι, αποτελεί παρατσούκλι του Γεωργιανού Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τσουγκασβίλι, ο οποίος λόγω της σκληρότητας του καθιερώθηκε να ονομάζεται «Στάλιν». Την περίοδο της παντοκρατορίας του στη Σοβιετική Ένωση αρκετές οικογένειες έδιναν το όνομα του στα παιδιά τους ή άλλοι άλλαζαν το επίθετο τους. Κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη και με τον Ντιμίτρι Στάλιν.
Το κόμμα του Δίκαιη Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση και θα αρχίσει εκστρατεία με σύνθημα «Ο Στάλιν Ενδυναμώνει την Δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος αποκλείστηκε από την διαδικασία απλά και μόνο εξ αιτίας του επωνύμου του.

http://grizaniotis.blogspot.com/