Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πιστωτικές κάρτες που μιλούν

Νέες διαδραστικές κάρτες αναμένεται να φέρουν την επανάσταση στην αγορά.
Η νέα πιστωτική κάρτα της Mastercard επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει το υπόλοιπο του λογαριασμού του,...
κατόπιν πληκτρολόγησης του προσωπικού του κωδικού ασφαλείας


Νέα Υόρκη Μια νέα γενιά διαδραστικών πιστωτικών καρτών που «μιλούν» ανέπτυξαν οι ειδικοί της εταιρείας Dynamics Inc., με στόχο τη διαρκή ενημέρωση των χρηστών ως προς το υπόλοιπό του λογαριασμού τους - και όχι μόνο.

Οι νέες κάρτες, οι οποίες εκ πρώτης όψεως δεν διαφέρουν από τις παλιές, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά εντός του έτους. Το μυστικό τους κρύβεται σε υπέρλεπτους μικροεπεξεργαστές, οι οποίοι λειτουργούν με μπαταρίες διάρκειας τριών ετών.

Συγκεκριμένα, ο τραπεζικός κολοσσός Citibank δημιούργησε μια πιστωτική κάρτα δεύτερης γενιάς (2G), όπως την ονομάζει, η οποία στο πίσω μέρος διαθέτει μια προγραμματιζόμενη μαγνητική λωρίδα καθώς και πλήκτρα στο μπροστινό τα οποία επιτρέπουν στον κάτοχο της να επιλέξει μεταξύ της πίστωσης και της χρήσης των πόντων ανταμοιβής του.

Στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται δοκιμές και σύμφωνα με την εταιρεία, εάν όλα πάνε καλά τότε η νέα κάρτα θα διατεθεί άμεσα στην αγορά.

Και η Mastercard όμως έχει ριχτεί δυναμικά στον αγώνα των νέων καρτών. Δημιούργησε μια κάρτα με μια μικροσκοπική οθόνη LCD στο επάνω μέρος της, όπου μετά την εισαγωγή ενός κωδικού ασφαλείας, θα εμφανίζεται το υπόλοιπο του λογαριασμού του κατόχου της.

Και σε περίπτωση διαδικτυακής αγοράς, η κάρτα θα δίνει στο χρήστη μέσω της οθόνης έναν κωδικό μίας χρήσης. Έτσι, ακόμη και σε περίπτωση που τα στοιχεία της κάρτας διαρρεύσουν δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλον.

Τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τεχνολογίας, όπως π. χ. η Google και η Apple, βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς τρόπου οικονομικών συναλλαγών για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τέτοιου είδους συστήματα θα μπορούσαν να αποτελούν πραγματικότητα σε τουλάχιστον πέντε χρόνια από σήμερα.

Πηγή

http://www.on-news.gr/2011/03/blog-post_929.html