Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ποτάμια αίματος στην Λιβύη-Πυροβολισμοί και δακρυγόνα κατά διαδηλωτών

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Αλ Ζαουίγια, 50 χλμ δυτικά της Τρίπολης, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος επιτέθηκαν και βομβάρδισαν την πόλη με πυρά πυροβολικού.Περίπου 30 άμαχοι σκοτώθηκαν, αναφέρουν κάτοικοι στο Reuters, ενώ το al Arabiya κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς και 300 τραυματίες.....

Νωρίτερα, δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που κατέβηκαν στους δρόμους μετά την προσευχή της Παρασκευής στη συνοικία Τατζούρα. Σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters, στην περιοχή ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
Στην Μπρέγκα, ο εκπρόσωπος των ανταρτών, Αμπντάλα αλ-Μάχντι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι οι δυνάμεις των ανταρτών απέκρουσαν προσπάθεια των δυνάμεων του Καντάφι να καταλάβουν το αεροδρόμιο της Μπρέγκα στα ανατολικά.
Πρόσθεσε ότι οι αντικαθεστωτικοί έχουν συλλάβει περίπου 50 μισθοφόρους.
«Επόμενος στόχος είναι η Τρίπολη εάν τεθεί σε εφαρμογή ζώνη απαγόρευσης της εναέριας κυκλοφορίας» είπε.
Επίσης, σύμφωνα με αντάρτη, οι αντικαθεστωτικοί έριξαν ρουκέτες και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στο Ρας Λανούφ, ενώ σημειώνονται συγκρούσεις και ακούγονται ισχυρές εκρήξεις.

Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τους αντάρτες στην Ατζνταμπίγια, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξε και ρίψη ρουκετών.
Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters μετέδωσε ότι οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν το αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή.

star.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_4007.html