Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σκυλί δεν άντεξε τον «χαμό» του αφεντικού του!

Ο Τεό, το δύο ετών βρετανικό σκυλί σπρίνγκερ σπάνιελ, έπαθε έμφραγμα λίγη ώρα αφότου το αφεντικό του, ο 26χρονος πεζοναύτης Λίαμ Τάσκερ, έπεσε νεκρός από σφαίρα Ταλιμπάν,στο Αφγανιστάν

Ο 26χρονος πεζοναύτης εκπαίδευε τον Τεό, για να ανιχνεύει όπλα και εκρηκτικά και όσοι τους έβλεπαν μαζί, μιλούσαν για δύο «αχώριστους φίλους». Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι επιτυχημένες επιχειρήσεις τους έσωσαν πολλές ζωές, καθώς όσο και αν ακούγεται απίστευτο είχαν άψογη συνεργασία.
Όλα έγιναν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Λίαμ Τάσκερ και ο σκύλος του περιπολούσαν στην επαρχία Χέλμαντ στο Αφγανιστάν, εκεί ενεπλάκησαν σε πυροβολισμούς και μια σφαίρα στάθηκε μοιραία για τον άτυχο πεζοναύτη. Λίγη ώρα αργότερα ο σκύλος, δεν άντεξε τον θάνατο του αφεντικού του και υπέστη έμφραγμα.
Στην Βρετανία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία προκειμένου ο σκύλος, να βραβευτεί με το μετάλλιο Ντίκιν, (τον μεγαλύτερο έπαινο που μπορεί να αποδοθεί σε ζώο του στρατού), καθώς υπέδειξε γενναιότητα και τυφλή πίστη στο αφεντικό του.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1341.html#more