Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μεταβολισμός: αγαπήστε τον

Μη φοβάστε τον μεταβολισμό σας. Μπορεί με την πάροδο των χρόνων να αλλάζει – δηλαδή να επιβραδύνεται ο τρόπος με τον οποίο καίει τις θερμίδες – αλλά παραμένει πιστός σας σύντροφος, αρκεί να του φερθείτε με το καλό.....
Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αρχίζετε να παίρνετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται ο οργανισμός σας για να ικανοποιήσει τις βασικές του λειτουργίες. Τότε, τι μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσετε να πάρει πάλι μπροστά;

1. μπείτε σε κίνηση ακόμη περισσότερο, ειδικά αν είστε 30 ετών και πάνω. Όσο περισσότερο η μυική σας κατάσταση είναι σε εξαιρετική, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε, ακόμη κι όταν δεν γυμνάζεστε. Πέντε φορές την εβδομάδα τρέξτε, χορέψτε, περπατήστε, αλλά σίγουρα μη καθήσετε στον καναπέ.

2. μη προσπερνάτε γεύματα, επειδή έχετε άπειρη δουλειά ή επειδή δεν πεινάτε. Ο μεταβολισμός χρειάζεται να μεταβολίζει ενέργεια, που αν δεν του την παρέχετε όποτε πρέπει, εκείνος θα αρχίσει να δυσανασχετεί. Για να το φτάσουμε και στα άκρα του, καλό θα ήταν να έχετε συγκεκριμένες ώρες που τρώτε και να τις κρατάτε με ευλάβεια.

3. οι έξυπνες τροφές, έξυπνα καίγονται, γι΄αυτό συνηθίστε να έχετε μία μικροποσότητα πρωτεϊνης σε κάθε σας γεύμα, όπως, για παράδειγμα, γιαούρτι στο πρωϊνό, σαλάτα με κοτόπουλο στο μεσημεριανό και σολωμό στο βραδυνό.

http://olagiatingunaika.blogspot.com

http://www.on-news.gr/2011/03/blog-post_5899.html#more