Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQs_9MyoCPgcDNlx8wOXbN4ZqNcvHebau09pWwK0J_a2n-Mjm1HaJrj91BlQFw8NCRq39gb7PESs46Y-9KnmGS-RbhIOtfgEVRDhfjJF89fZ-W6tRGs-T4tl6-Y14m0syYHn0oB6oIVrEP/s400/pic-0-norm.jpgΗ Ελλάδα καταλαμβάνει την 29η θέση στον πίνακα με τις χώρες που διαθέτουν το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου....

 Να κινητοποιηθούν επισκεπτόμενοι την «καταπληκτική» Ελλάδα, προκειμένου να σωθεί η χώρα «από την εκατόμβη» καλεί τους Ελβετούς με επιστολή της μια αναγνώστρια της εφημερίδας «Tribune de Geneve» της Γενεύης. Στην επιστολή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα, η αναγνώστρια πλέκει το εγκώμιο της χώρας με τις υπέροχες αρχαιότητες, ακτές και γεύσεις της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 29η θέση στον πίνακα με τις χώρες που διαθέτουν το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, σε σύνολο 139 χωρών.


Πρόκειται για την τέταρτη έκθεση που κυκλοφόρησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για τον τουριστικό κλάδο για το 2011 και βαθμολογεί 139 χώρες του κόσμου με βάση 60 δείκτες, μεταξύ των οποίων το ρυθμιστικό πλαίσιο, η ασφάλεια, η υγεία, οι υποδομές, οι τιμές, ο πολιτισμός, η προστασία του περιβάλλοντας και τα μέσα μεταφοράς.


Πρώτη κατατάσσεται η Ελβετία, με δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη τη Γαλλία, που διαθέτουν το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου. Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας συμπληρώνουν η Αυστρία, Σουηδία, Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία και Σιγκαπούρη. Η Κύπρος βρίσκεται στην 24η θέση.


Από άλλες γειτονικές χώρες η Πορτογαλία καταλαμβάνει την 18η, η Μάλτα την 26η, η Ιταλία την 27η, η Κροατία την 34η,, η Βουλγαρία την 48η και η Τουρκία την 50η θέση. Οι παραδοσιακοί προορισμοί της Βορείου Αφρικής, όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος, υποχωρούν στην κατάταξη ελλείψει ανάπτυξης αλλά και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που εκτιμάται ότι θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα.


Όπως αναφέρεται στην έκθεση ο τουριστικός κλάδος παγκοσμίως ανακάμπτει αργά από την οικονομική κρίση, προσβλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία στο μέλλον και αναζητεί νέες και καινοτόμες ιδέες για την επιτυχή ανάπτυξη του.