Περίπου οι μισές εταιρείες παραγωγής γάλακτος της Κίνας έλαβαν εντολή να σταματήσουν την παραγωγή έπειτα από την έρευνα που έκανε η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου, όπως ανακοίνωσε ο Λι Γιανπίνγκ εκπρόσωπός της....
Η γαλακτοβιομηχανία της Κίνας έχει στιγματιστεί από το 2008 από το σκάνδαλο του γάλακτος που ήταν μολυσμένο με μελαμίνη, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι παιδιών αλλά και ουρολογικά και νεφρολογικά προβλήματα σε περίπου 300.000.
Προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα γαλακτοκομικά προϊόντα η υπηρεσία ελέγχου αποφάσισε να εξετάσει το σύνολο των εταιρειών του κλάδου.
Από τις συνολικά 1.176 μόνο 643 εταιρείες είδαν τις άδειές τους να ανανεώνονται, ενώ 426 δεν πληρούσαν τα κριτήρια ποιότητας που είχε θέσει η υπηρεσία και άλλες 107 είχαν ήδη σταματήσει την παραγωγή, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις, δήλωσε ο Λι.
Από τις 145 εταιρείες που παράγουν γάλα σκόνη για βρέφη, οι 114 είδαν τις άδειές τους να ανανεώνονται, πρόσθεσε.
Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily οι εταιρείες που έκλεισαν, ήταν μικρές και δεν αποτελούσαν παρά το 10% της αγοράς.
Η γαλακτοβιομηχανία της Κίνας έχει στιγματιστεί από το 2008 από το σκάνδαλο του γάλακτος που ήταν μολυσμένο με μελαμίνη, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι παιδιών αλλά και ουρολογικά και νεφρολογικά προβλήματα σε περίπου 300.000.
Προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα γαλακτοκομικά προϊόντα η υπηρεσία ελέγχου αποφάσισε να εξετάσει το σύνολο των εταιρειών του κλάδου.
Από τις συνολικά 1.176 μόνο 643 εταιρείες είδαν τις άδειές τους να ανανεώνονται, ενώ 426 δεν πληρούσαν τα κριτήρια ποιότητας που είχε θέσει η υπηρεσία και άλλες 107 είχαν ήδη σταματήσει την παραγωγή, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις, δήλωσε ο Λι.
Από τις 145 εταιρείες που παράγουν γάλα σκόνη για βρέφη, οι 114 είδαν τις άδειές τους να ανανεώνονται, πρόσθεσε.
Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily οι εταιρείες που έκλεισαν, ήταν μικρές και δεν αποτελούσαν παρά το 10% της αγοράς.
Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/04/blog-post_1347.html#ixzz1IThDUoHa