Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αληθινοί επαναστάτες είναι εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτε

Αυτό είπε ο θεωρητικός του σύγχρονου αναρχικού κινήματος, Μιχαήλ Μπακούνιν.
Όλοι εσείς οι δήθεν αγανακτισμένοι ή καλύτερα φασεμπουκάκια και της πλάκας επαναστάτες κατηγορείστε τους αναρχικούς πως σας κατατρέχουν τάχα και σας χαλάνε τις συγκεντρωσούλες σας...

Ο Πάγκαλος που αν και ένα από τα μεγαλύτερα γρανάζια του συστήματος είπε, όταν ξεκίνησε το κίνημά σας: ότι δεν σας λαμβάνουμε καθόλου υπόψιν καθώς είναι απλά μόδα και γίνεται για λαϊκή εκτόνωση.
Είχε άδικο;;
Πάρτε το χαμπάρι το μόνο που ζητάτε είναι να επανέλθετε στο προηγούμενο άθλιο καπιταλιστικό καθεστώς και δε ζητάτε την πραγματική αλλαγή, αλλά με λαϊκίστικες κορώνες προσπαθείτε και καλά να αποτινάξετε τη μεταπολιτευτική-χουντική δημοκρατία σας που τόσα χρόνια ψηφίζεται.
Στήστε σαν τον Δον Κιχώτη δήθεν εχθρούς, όπως το αναρχικό κίνημα που είτε σας αρέσει είτε όχι τόσα χρόνια αντιστέκεται στο σύστημα, και όταν η αστική-καπιταλιστική δημοκρατία σας βρει νέα τερτίπια και σας τυφλώσει κατεβείτε πάλι σε κομματικές συγκεντρώσεις τύπου 81...
Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει. (Che)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_6539.html