Μεγάλο «όπλο» κατά του καρκίνου του εντέρου, φαίνεται να είναι τα
όσπρια, το μαύρο ρύζι, τα πράσινα λαχανικά και οι ξηροί καρποί. Σύμφωνα
με...
σχετική έρευνα του
Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι τροφές αυτές, κυρίως οι φακές και τα
φασόλια, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της συγκεκριμένης νόσου, έως και
κατά ένα τρίτο. Επίσης η κατανάλωση ρυζιού, μια φορά την εβδομάδα,
μειώνει τον κίνδυνο κατά δύο πέμπτα, ενώ τα λαχανικά κατά ένα τέταρτο.
Η μελέτη ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια,
συμμετείχαν 3.000 άτομα, τα οποία ρωτήθηκαν πόσο συχνά κατανάλωναν
ορισμένες τροφές. Η έρευνα επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των πολυπόδων στα
άτομα αυτά, με περίπου το ένα έκτο των συμμετεχόντων να επιβεβαιώνουν
ότι είχαν.
Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Yessenia
Tantamango, επισήμανε πως η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε
τρόφιμα όπως φακές και τα φασόλια, βοήθησαν τα άτομα να αντιμετωπίσουν
τον καρκίνο του εντέρου και την ανάπτυξή του.