Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Χρηματοδοτήσεις απ’ το ΕΣΠΑ διεκδικεί ο Δ. Σοφάδων


Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα εγκρίθηκαν και χρηματοδοτούνται οι προτάσεις που υπέβαλλε ο Δήμος Σοφάδων στο ΕΣΠΑ για:
  1. Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής απ’ το Υπουργείο Ανάπτυξης προϋπολογισμού 227.500 ευρώ
  2. Τον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικού ύψους 65.032 ευρώ

Εκτός όμως από τις εγκρίσεις αυτές ο Δ. Σοφάδων διεκδικεί χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και για τις εξής προτάσεις που αφορούν:


  1. Την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος προϋπολογισμού 1.320.000 ευρώ
  2. Την ηλεκτρονική πυροπροστασία των δασικών του εκτάσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος προϋπολογισμού 937.000 ευρώ
  3. Τη διευθέτηση της κοίτης του Σοφαδίτη ποταμού σε μήκος ενός χιλιομέτρου εντός του οικισμού των Σοφάδων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προϋπολογισμού 1.820.000 ευρώ
  4. Την πρόταση που υποβλήθηκε για την ύδρευση από τη Λ. Σμοκόβου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προϋπολογισμού 43 εκ. ευρώ. Κύριος του συγκεκριμένου έργου είναι ο Σύνδεσμος Σμοκόβου και φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Εκτός όμως αυτών ο Δ. Σοφάδων ετοίμασε και υποβάλλει τις επόμενες ημέρες νέες προτάσεις χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ μετά από εισηγήσεις του Δημάρχου Σοφάδων και τις σχετικές αποφάσεις που πήρε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίες αφορούν:
  1. Την αντικατάσταση 5,5 χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνα στον εξωτερικό αγωγό ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Κέδρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
  2. Την κατασκευή Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Περιφέρειας Θεσσαλίας
  3. Στα πλαίσια προγράμματος αναβάθμισης οικισμών περιοχών του ΟΠΑΑΧ αποφασίστηκε η υποβολή στο Πρόγραμμα Μπαλτατζής του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των εξής προτάσεων:
    • Αισθητική Αναβάθμιση και Ανάδειξη (ανάπλαση) οικισμού Κτιμένης, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ
    • Αισθητική Αναβάθμιση και Ανάδειξη (ανάπλαση) οικισμού Θραψιμίου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
    • Προστασία, ανάπλαση και ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Ρεντίνας στις θέσεις Σταυρός και Αλωνάκια προϋπολογισμού 275.000 ευρώ
    • Διαμόρφωση πεζόδρομου δασικής αναψυχής στην περιοχή της Ρεντίνας προϋπολογισμού 175.000 ευρώ
Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι:
«Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που υπάρχει προκειμένου να προωθήσουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας αλλά και να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες του τόπου μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για την ικανοποίηση αυτού του στόχου οφείλω να εξάρω την προσπάθεια που καταβάλουν τόσο οι συνεργάτες μου όσο και οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου οι οποίοι δούλεψαν όλες τις προτάσεις μας αφιερώνοντας κόπο και χρόνο αλλά κυρίως μεράκι και πάθος.
Γνωρίζουμε πάντως ότι ζούμε σε μια εποχή που οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες δεν είναι ίδιες με κείνες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα χαρτιά που κρατάμε στα χέρια μας δεν είναι καλά εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας και στενότητας. Παρόλα αυτά προσπαθούμε μ’ αυτά τα άσχημα χαρτιά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι».


Δ/νση: Κιερίου 59, 43300, Σοφάδες 

Τηλ: 2443353200-1 fax: 2443353203