Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ηθοποιός μήνυσε site που αποκάλυψε την ηλικία της!


Τώρα ζητάει αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Το δημοφιλέστερο website πληροφοριών για κινηματογραφικές ταινίες, το IMDB.com, εμπλέκεται σε μία από τις πιο σουρεαλιστικές νομικές διαμάχες στην δικαστική ιστορία του Χόλιγουντ, επιχειρώντας να ανατρέψει τις προσπάθειες 40χρονης ηθοποιού, η οποία δεν θέλει επ' ουδενί να δημοσιοποιηθεί η ημερομηνία της γέννησής της. Το όνομα της ηθοποιού, που έχει υποβάλλει σχετική μήνυση εναντίον του IMDA.com, δεν έχει γίνει γνωστό.....

«Η απόπειρά της να χειραγωγήσει το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα ώστε να λογοκρίνει την εμφάνιση στο IMDB της ημερομηνίας γέννησής της, ώστε να μπορεί να υποκρίνεται στον κόσμο ότι δεν είναι 40 ετών, είναι κάτι εγωιστικό, αντίθετο προς το δημόσιο συμφέρον και μια επιπόλαιη κατάχρηση των πόρων αυτού του δικαστηρίου», είπαν οι δικηγόροι του site την περασμένη εβδομάδα.

Τα σχόλια γίνονται ένα μήνα αφότου η γυναίκα, η οποία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Τζέιν Ντο, επιχείρησε να μηνύσει το IMDB επειδή αποκάλυψε την ηλικία της χωρίς να ζητήσει την συγκατάθεσή της. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι αφότου αποκαλύφθηκε η ηλικία της στο site είδε να μειώνονται ξαφνικά οι ρόλοι που της προσφέρονταν.

«Αν πιστεύουν ότι πλησιάζει τα 40, είναι σχεδόν αδύνατον για μια ανερχόμενη ηθοποιό, όπως η πελάτις μου, να βρει δουλειά», είπε ο συνήγορός της.

Με αυτό το επιχείρημα, η ηθοποιός ζητεί αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αλλά το IMDB λέει ότι η γυναίκα πρέπει να αποκαλύψει το όνομά της, αν θέλει να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Η ηθοποιός, από το Τέξας, δεν είναι μόνη σε αυτή τη μάχη. Συνδικάτα στο Χόλιγουντ λένε ότι πολλά από τα μέλη τους πιστεύουν πως η καριέρα τους υπέστη βλάβη εξαιτίας της πολιτικής του IMDB να αποκαλύπτει την ημερομηνία γεννήσεως των ηθοποιών.