Υλικά
Ζύμη
Αλεύρι
Λάδι
Ζάχαρη
Αλάτι
1 μικρό καλούπι μαγιά, 45 γρ.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μία ζύμη με όσο αλεύρι θέλουμε, 2 - 3 κουταλιές λάδι, μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη. Τη χωρίζουμε σε μεγάλες μπάλες, τις οποίες αφήνουμε να φουσκώσουν και ετοιμάζουμε ένα σιρόπι από τα 2/3 ενός ποτηριού νερό, 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά από το σιρόπι να ενωθούν καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Απλώνουμε το σιρόπι πάνω στις μπάλες και κατόπιν ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας, στρόγγυλες ή μακρόστενες λαγάνες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Αλεύρι
Λάδι
Ζάχαρη
Αλάτι
1 μικρό καλούπι μαγιά, 45 γρ.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μία ζύμη με όσο αλεύρι θέλουμε, 2 - 3 κουταλιές λάδι, μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη. Τη χωρίζουμε σε μεγάλες μπάλες, τις οποίες αφήνουμε να φουσκώσουν και ετοιμάζουμε ένα σιρόπι από τα 2/3 ενός ποτηριού νερό, 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά από το σιρόπι να ενωθούν καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Απλώνουμε το σιρόπι πάνω στις μπάλες και κατόπιν ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας, στρόγγυλες ή μακρόστενες λαγάνες. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ