Μια φιλική προς την καρδιά διατροφή μπορεί να βοηθήσει τα αιμοφόρα αγγεία να αποφύγουν την πλάκα αλλά βοηθά και στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ακολουθούν συμβουλές για διατροφή φιλική προς την καρδιά:
• Καταναλώστε άφθονα λαχανικά και φρούτα.
• Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής αλέσεως για τουλάχιστον τη μισή καθημερινή σας κατανάλωση σε δημητριακά.
• Να καταναλώνετε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, όπως γιαούρτι, τυρί και γάλα.
• Επιλέξτε άφθονους ξηρούς καρπούς, άπαχο κρέας, ψάρι και πουλερικά χωρίς την πέτσα.
• Προτιμήστε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά μέσω ψαριών, ξηρών καρπών και ελαίων από λαχανικά.
• Να αποφεύγετε κορεσμένα λιπαρά, αλάτι, χοληστερόλη και ζάχαρη.
• Καταναλώστε άφθονα λαχανικά και φρούτα.
• Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής αλέσεως για τουλάχιστον τη μισή καθημερινή σας κατανάλωση σε δημητριακά.
• Να καταναλώνετε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, όπως γιαούρτι, τυρί και γάλα.
• Επιλέξτε άφθονους ξηρούς καρπούς, άπαχο κρέας, ψάρι και πουλερικά χωρίς την πέτσα.
• Προτιμήστε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά μέσω ψαριών, ξηρών καρπών και ελαίων από λαχανικά.
• Να αποφεύγετε κορεσμένα λιπαρά, αλάτι, χοληστερόλη και ζάχαρη.