Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Από σήμερα Prisma+ και ΕΤ1 γίνονται ένα


Τίτλοι τέλους μετά από έξι χρόνια για τα ψηφιακά κανάλια Πρισμα+ και Σινεσπόρ (πρώην Σινε+) ανακοίνωσε η ΕΡΤ μέσω σχετικού δελτίου τύπου αλλά και με crawl (κυλιόμενο ενημερωτικό μήνυμα). Τα ψηφιακά κανάλια, σινεσπόρ και πρίσμα+, θα αντικατασταθούν με τα δημόσια αγγλικά και γερμανικά κανάλια BBC World News και Deutsche Welle.
Πλέον το πρόγραμμα του πρίσμα+, που αφορά εκπομπές για άτομα ΑμεΑ, θα ενταχθεί στην ΕΤ1 με καθημερινή ζώνη από τις 19:00 μέχρι και τις 22:00.
Η μετάδοση για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης θα περιλαμβάνει στις 21:00 αναμετάδοση του κεντρικού δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ και από τη συχνότητα της ΕΤ1, με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.
Για να δει κάποιος όμως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ψηφιακό αποκωδικοποιητή διότι η αναλογική εκπομπή της ΕΤ1 θα παίζει διαφοροποιημένο πρόγραμμα.
Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΡΤ έχει δώσει στους Έλληνες τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του διεθνούς καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης της Γαλλίας TV5 Monde, καθώς και στο διεθνές αγγλόφωνο τηλεοπτικό πρόγραμμα Euronews, του οποίου η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος.
Με τις αλλαγές αυτές, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες που παρέχονται από την ψηφιακή τεχνολογία, προσφέροντας πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, ενώ προκύπτουν και οικονομίες κλίμακος για την εταιρεία.


http://www.blogtv.gr/