Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μαγειρίτσα της Ευογιαγιάς

Η καλή μας φίλη Εύη, μας στέλνει την συνταγή μαγειρίτσας που μας έταξε!


Υλικά:
1 συκωταριά αρνίσια
½ εντεράκια
1 κότα
1 κεφαλάκι αρνίσιο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι
100 γρ βούτυρο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
Άνηθο
Μαϊντανό
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι  

Εκτέλεση:
Βράζουμε την κότα, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Βράζουμε την συκωταριά, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Ψιλοκόβουμε την συκωταριά.
Καθαρίζουμε καλά τα εντεράκια, γυρνάμε τα «εσώψυχα» τους και τα τρίβουμε πολύ καλά με αλάτι, ώστε να πάρει την μυρωδιά τους. Τα αχνίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Βράζουμε το κεφαλάκι, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Ψιλοκόβουμε τα κρεατάκια από το κεφαλάκι. (Την γλώσσα και τα μυαλά τα κρατάμε για μεζεδάκι.)
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υγρά , το βούτυρο, την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα εντεράκια, και τα κρεατάκια από το κεφαλάκι, τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και τα βράζουμε όλα μαζί για 20 – 25 λεπτά.
Τέλος φτιάχνουμε και ένα αυγολέμονο.
Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου, είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο.
Εύη

http://hungryforhungry.blogspot.com/