Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ




Πασχαλινά κουλουράκια
Λοιπόν και εγώ θα ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με μία ακόμη συνταγή ζαχαροπλαστικής, πολύ εύκολη: τα πασχαλινά κουλουράκια.
Mε αυτήν τη συνταγή εγκαινιάζω και μία ακόμη συνεργασία (μετά από αυτή με το μέγα σκηνοθέτη Μάκη) με τη φίλη μου και φωτογράφο Ηώ, με την οποία, από εδώ και πέρα, θα προσπαθούμε να δίνουμε ωραίες εικόνες μαζί με τις ωραίες συνταγές.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
750 γρ. αλεύρι μαλακό
400 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή Κερκύρας
200 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 βανίλια
2 αυγά
5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και καλύπτουμε με λαδόκολλα το ταψί.
Στο μίξερ, ή με το χέρι,  προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, αλλά χωρίς να το παρακάνουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο .
Σχηματίζουμε με τη ζύμη ένα μπαστουνι διαμέτρου 5 εκ. και κόβουμε σε κομμάτια των 30 γρ.
Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε μπαστουνάκι 13-15 εκ. μήκος και του δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα όπως παρακάτω.
Στη συνέχεια ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία και να περνάτε όλοι όμορφα !

http://katerinascookinglab.wordpress.com/