ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
ΥΛΙΚΑ
500γρ αρνίσιο συκώτι
500γρ αρνίσια πνευμόνια
1 αρνίσια σπλήνα
500γρ αρνίσιο συκώτι
500γρ αρνίσια πνευμόνια
1 αρνίσια σπλήνα
2 κιλα εντερα αρνισια
500 γρ,γλυκαδια
ρίγανη
χυμό από 3 λεμόνια
αλάτι -πιπερι
ρίγανη
χυμό από 3 λεμόνια
αλάτι -πιπερι
Πλύνετε τα εντερα καλα και προσεκτικά,
γυρίστε τα μέσα έξω και ξαναπλύντε τα πολύ καλα.Κοβετε τα εντοσθια όλα
σε μικρα κοματακια ,πλενετε καλα και τα βαζετε να στραγγιξουν.Ριχνετε
μπολικο αλατοπιπερο και ριγανη και το χυμο του λεμονιου.Περνατε στη
σουβλα εναλαξ –συκωτι-γλυκαδι-πνευμονι-γλυκαδι-σπληνα,κ.ο.κ.Τα γλυκαδια
δινουν νοστιμια και κρατανε το κοκορετσι μας ζουμερο .Τυλιγετε σφιχτα
μετα εντερα γυριζοντας τη σουβλα.Το βαζετε πανω στη φωτια στην αρχη
αφηστε τη σουβλα να γυριζει γρηγορα,και πιο αργα όταν κοντευει να
ψηθει.Βγαζετε από τη σουβλα και το κοβετε σε ροδελες ,πασπαλιζετε με
ριγανη και σερβιρετε.