Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Επανέρχεται η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την επαναφορά της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που αποσύρθηκε μετά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Ο κ. Κουτρουμάνης, μάλιστα, είπε ότι αυτό ενδέχεται να γίνει και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, Τετάρτη, στη ΝΕΤ, η κυβέρνηση είναι σε διαβουλεύσεις με την τρόικα για το περιεχόμενο των αλλαγών στη ρύθμιση, ώστε αν είναι δυνατόν να κατατεθεί την Μ. Τρίτη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αν δεν γίνει αυτό, τότε η ρύθμιση θα προστεθεί σε άλλο νομοσχέδιο.
Ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε και στο θέμα με την υποχρέωση ταυτόχρονης καταβολής μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, για το οποίο είπε ότι ίσως πάρει παράταση για ένα μήνα. Συζητάμε αν θα εφαρμοσθεί από 1η Μαΐου ή 1η Ιουνίου» σημείωσε.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στους μισθούς, είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και προσέθεσε ότι από μόνες τους δεν βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
«Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Συγκεντρώνουμε στοιχεία. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας προβληματισμός ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι για το θέμα αυτό» επισήμανε.