Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτική μερέντα!!!

Την λατρεύουν μικρά και μεγάλα… παιδιά! Μη ρωτήσετε μόνο για τις θερμίδες που περιέχει, άλλο θέμα...Ας δούμε πως μπορούμε εύκολα και γρήγορα να τη φτιάξουμε στο σπίτι μας!
Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κούπα τριμμένο φουντούκι
  • 2 κουτ. σούπας άχνη
  • 5-6 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε ένα μπολ) το βούτυρο (μόνο να λιώσει όχι να κάψει). Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει κι αυτή και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπάμε το ζαχαρούχο με το κακάο και την άχνη πολύ καλά και το ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας που έχουμε φτιάξει νωρίτερα (βούτυρο-κουβερτούρα). Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ομογενές μείγμα. Στο τέλος αν θέλουμε να προσθέσουμε τα φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή» και στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο φουντούκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο αρκετό καιρό…

Η μερέντα μας, είναι έτοιμη και μπορούμε είτε να την φάμε επιτόπου ή να την αφήσουμε στο ψυγείο. 

Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 4-5 μέρες αν δεν φαγωθεί μέσα σε δυο μέρες…!Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όσον αφορά τον τρόπο, με τον οποίο θα την απολαύσουμε, εξαρτάται από την φαντασία και τις ορέξεις του καθενός. Καθώς μπορεί να φαγωθεί είτε με φρέσκο ψωμί, είτε με κέικ ακόμα και σκέτη με το κουταλάκι, όπως στα παιδικά μας χρόνια.
Ένας ακόμη φοβερός συνδυασμός είναι με τα  Κουλουράκια στιγμής με γέυση και άρωμα πορτοκαλιού που φτιάξαμε πριν λίγο καιρό...

Καλή απόλαυση!

ΤΙΡ: Αν προτιμάτε την μερέντα πιο γλυκιά, αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης.

Ιδιότητες κακάο :

Προφυλάσσει από ασθένειες και γήρανση: Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Μία μόνο κούπα κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τριπλάσια από το ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι! Προστατεύει επίσης την καρδιά,βελτιώνει τη διάθεση.