Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Το ταχίνι και τα oφέλη του για την υγεία μας


Το ταχίνι αποτελεί την πάστα του σησαμιού. Ξεχωρίζει για την υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη του, την περιεκτικότητά του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, που βοηθούν την
ανάπτυξη του εγκεφάλου, του αναπαραγωγικού και ανοσοποιητικού συστήματος και τις βιταμίνες του.
Ίσως όμως το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι τα αντιοξειδωτικά του συστατικά, οι λεγόμενες λιγνάνες, για τις οποίες υπάρχουν σημαντικά ερευνητικά δεδομένα, σχετικά με τη δράση τους στην προστασία του οργανισμού από οξειδωτικούς παράγοντες.
Συστατικά που περιέχονται λοιπόν στο ταχίνι προστατεύουν από σημαντικά προβλήματα, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.


Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr