Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Δήλωση Δημάρχου Σοφάδων για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του δικτύου ύδρευσης από τη Λίμνη Σμοκόβου

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Σμοκόβου μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου: “ύδρευση της ανατολικής πλευράς Ν. Καρδίτσας από τη Λ. Σμοκόβου: κατασκευή δικτύων”, έκανε την εξής δήλωση:
Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς σήμερα μπήκε η σφραγίδα της κατάκτησης ενός κοινού στόχου που διεκδικήθηκε διαχρονικά και διαπαραταξιακά από όλους τους τοπικούς πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και αναπτυξιακούς φορείς. Σήμερα παίρνουν οριστικά τέλος τα πάθη του συγκεκριμένου έργου που επί 15 και πλέον χρόνια πέρασε από μυριάδες κύματα. Η συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη θετική αυτή εξέλιξη υπήρξε καταλυτική.
Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική καθώς ξεκινάει η κατασκευή ενός έργου που θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων 40 οικισμών. Σε τρία χρόνια περίπου οι κάτοικοι της ανατολικής πλευράς της ΠΕ Καρδίτσας θα απαλλαγούν οριστικά απ’ το χαμηλής ποιότητας πόσιμο νερό των γεωτρήσεων το οποίο είναι “εμπλουτισμένο” με νιτρικά και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για την ανθρώπινη υγεία.
Ο ένας εκ των δυο σκοπών κατασκευής της τεχνητής Λ. Σμοκόβου επιτεύχθηκε πλέον. Θέλω να παρακαλέσω τον Περιφερειάρχη να πάρει την πρωτοβουλία για μια συνάντηση με όλους τους τοπικούς πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και αναπτυξιακούς φορείς προκειμένου να εξετάσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνέχιση κατασκευής του κλειστού αρδευτικού δικτύου Σμοκόβου που αποτελεί τον πρωταρχικό και κύριο σκοπό της Λίμνης.”