Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΑ : Στον γιατρό : Δόξα τω Θεώ

Ήταν κάποτε μια διάσημη ζωγράφος. Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της είχε αρχίσει να έχει προβλήματα με τα μάτια της. Σιγά σιγά η όρασή της εξασθενούσε και τη δυσκόλευε στη δουλειά της.


Επειδή η κατάστασή της χειροτέρευε συνέχεια, αποφάσισε να πάει στον καλύτερο χειρούργο οφθαλμίατρο της Αθήνας γιατί κατάλαβε ότι κινδύνευε να μην μπορεί να ξαναζωγραφίσει.

Ο γιατρός μετά από πολλές εξετάσεις, τη χειρούργησε με laser και της έκανε μια μακροχρόνια θεραπεία. Πράγματι, μετά από δύο μήνες η όραση της ζωγράφου είχε αποκατασταθεί τελείως, οπότε αυτή για να δείξει την ευγνωμοσύνη της προς το γιατρό, αποφάσισε να του διακοσμήσει με graffiti το ιατρείο του. Ζωγράφισε λοιπόν με ωραία χρώματα και μοντέρνα σχέδια τα δωμάτια του ιατρείου και στο τοίχο που ήταν ακριβώς απέναντι από την κυρία είσοδο, φιλοτέχνησε ένα τεράστιο εκφραστικό μάτι.

Μόλις τελείωσε, κάλεσε τα ΜΜΕ και έδωσε μια συνέντευξη τύπου που παρουσίασε το τελευταίο της έργο και διηγήθηκε στους δημοσιογράφους και τις λεπτομέρειες της ιστορίας. Η διακόσμηση έκανε πολύ αίσθηση και, όπως γίνεται πάντοτε σ' αυτές τις περιπτώσεις, άρχισαν και οι συνεντεύξεις.

Ένας από τους δημοσιογράφους, παίρνοντας συνέντευξη από τον γιατρό, τον ρώτησε:

- Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση μόλις είδατε τη νέα διακόσμηση του ιατρείου σας και ειδικά αυτό το καταπληκτικό τεράστιο μάτι;

Ο γιατρός χαμογέλασε και απάντησε:

- Είπα στον εαυτό μου δόξα τω Θεώ που δεν είμαι γυναικολόγος !