Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Μαγειρίτσα όχι κλασική αλλά με κοτόπουλο


Μια πιο υγιεινή επιλογή για να φτιάξετε τη μαγειρίτσα σας. Συστήνεται για άτομα που έχουν υψηλή χοληστερίνη ή υψηλό ουρικό οξύ που απλά προσέχουν το βάρος τους και δεν μπορούν να σκεφτούν το Μ. Σάββατο χωρίς μαγειρίτσα.


Υλικά
½ κιλό στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα)
½ κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
1 ματσάκι (περίπου 7-8) κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
Φύλλα από 1 μικρό μαρούλι ψιλοκομμένα
1 αυγό
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο βραστό νερό τα συκωτάκια και τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε το φιλέτο και τα συκωτάκια από το νερό.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε μικρά κυβάκια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το 1 φλιτζάνι άνηθο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και το στήθος κοτόπουλο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ½ λίτρο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα και το ρύζι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα αφήνοντας το ρύζι να βράσει για 10 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το μαρούλι και το αφήνουμε και αυτό να βράσει μέσα στη σούπα μας για 3-4 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό και διαδοχικά προσθέτουμε λίγο από το χυμό λεμόνι και μικρές κουταλιές από το ζωμό που έχουμε μέσα στην κατσαρόλα χτυπώντας το μίγμα γρήγορα.
Όταν έχουμε ρίξει όλο το χυμό λεμόνι στο αυγό και έχουμε προσθέσει και αρκετές κουταλιές από τον καυτό ζωμό έτσι ώστε τα αυγά να έχουν ζεσταθεί πολύ, ρίχνουμε το αυγό σιγά σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Βράζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτοντας και τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύοντας.

Ομάδα neadiatrofis.gr