Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Κύπρος: Νέα παραίτηση μέλους Διερευνητικής Επιτροπής

Την παραίτησή του από τη Ερευνητική Επιτροπή που υποτίθεται θα διερευνήσει τους λόγους που οδήγησαν στη δεινή οικονομική κατάσταση την κυπριακή οικονομία, υπέβαλε ο καθηγητής οικονομίας Κωνσταντίνος Ξιούρος, ένας εκ των δύο πανεπιστημιακών που είχαν διοριστεί για να βοηθήσουν ως εμπειρογνώμονες το έργο των τριών μελών της. Ο κύριος Ξιούρος παραιτήθηκε λόγω του τρόπου λειτουργίας της Επιτροπής.
Στην επιστολή παραίτησης του τονίζεται ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες εργασίας και την ακολουθούμενη διαδικασία δεν παρέχεται αρκετός χρόνος μελέτης και σε βάθος ανάλυσης των οικονομικών δεδομένων και στοιχείων, που καθόρισαν την πορεία της οικονομίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, στοιχεία τα οποία είναι περίπλοκα και εξειδικευμένα.

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση τους από την Επιτροπή είχαν υποβάλει πριν λίγες μέρες δύο εκ των τριών μελών της Επιτροπής, ο Γιαννάκης Κωνσταντινίδης και ο Παναγιώτης Καλλής, αμφότεροι πρώην Δικαστές του Ανωτάτου, επικαλούμενοι διάφορους προσωπικούς λόγους.
Ο ‘’εκσυγχρονιστής’’ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης (ΝΧΑ) ακολούθησε το παράδειγμα των προκατόχων του που διόρισαν Διερευνητικές Επιτροπές για να διερευνήσουν εγκλήματα, όπως το Χρηματιστήριο, το αεροπορικό δυστύχημα και την φονική έκρηξη στο Μαρί, τα πορίσματα των οποίων, αν και καταπελτικά εναντίον του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, κατέληξαν στο κάλαθο των αχρήστων

Προσωπικά αισθάνομαι οργή και αγανάκτηση για τον εξευτελισμό της Δικαιοσύνης και των πολιτών που επιχειρεί και η Κυβέρνηση του ΝΧΑ, ξοδεύοντας τεράστια ποσά εν μέσω οικονομικής κρίσης, για πορίσματα επιτροπών που είναι εκ των προτέρων σίγουρο ότι δεν θα σεβαστεί. Φτάνει πια κύριε Αναστασιάδη να ρίχνετε στάχτη στα μάτια των πολιτών. Είναι ήδη γνωστή η δράση εσάς προσωπικά αλλά και του υπόλοιπου αμαρτωλού κατεστημένου τόσο για το χρηματιστήριο όσο και στην πτώχευση της Κύπρου. Χρειαζόμαστε διερευνητικές επιτροπές για να μας αποδείξουν ποίοι πραγματικά είστε; Άμα θέλετε να συγκαλύψετε τα εγκλήματα σας ακολουθείτε την πεπατημένη, διορίζοντας Ερευνητικές Επιτροπές. Ξέρουμε ποιοι πραγματικά είστε, είστε όλοι διεφθαρμένοι, τιποτένιοι και ελεεινοί διαφορετικά δεν θα φθάναμε σε αυτό το απίστευτο χάλι. Σταματήστε επιτέλους να μας εμπαίζεται έχει και η υπομονή τα όρια της.

Δεδομένου ότι η δικαιοσύνη στη Κύπρο είναι πλήρως χειραγωγημένη και το διεφθαρμένο κατεστημένο απολαμβάνει πλήρους ασυλίας και ατιμωρησίας, αναμένω από τους εξαθλιωμένους πολίτες αυτή την φορά ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και θα αντιδράσουν δυναμικά για να συνετίσουν όλους αυτούς τους κοινούς ληστές που μας οδήγησαν σε αυτή την άθλια κατάσταση. Αν δεν τα καταφέρω να υποκινήσω τους πολίτες ούτε και αυτή την φορά, σίγουρα θα αισθανθώ πολύ μεγάλη απογοήτευση, αλλά ποτέ δεν θα πάψω να αγωνίζομαι, γιατί απλά θέλω να  κοιμάμαι ήσυχος ότι ποτέ δεν ολιγώρησα, ότι έπραξα το καθήκον μου για αυτό τον επίγειο παράδεισο που μας χάρισε ο θεός.

Για όσους δεν πείθονται από ένα άσημο σαν και εμένα, προκείμενου να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα τους,  παραθέτω πιο κάτω δύο σοφές ρύσεις του Άλμπερτ  Αϊνστάιν ευελπιστώντας ότι θα προβληματίσουν  και θα αφυπνιστουν.


 http://omirosalexandrou.blogspot.com
Όμηρος Αλεξάνδρου