Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Με τον «Μαέστρο» των επιτυχιών, Σάκη Τσιώλη!

Η ΟΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ δεν είναι η Εφημερίδα των «ταρατατζούμ» ώστε ν’ αρχίσει να πολυβολεί μ’ επίθετα και ουσιαστικά του στιλ των Αθηναϊκών Αθλητικών εφημερίδων που τα πρωτοσέλιδά τους είναι, ένα παζλ από χρώματα και εντυπωσιακούς –μέχρι να γελάς..- πανηγυριώτικους τίτλους…· άλλωστε, ένα τέτοιο «γιουσουρούμ» δε θα το ‘θελε κι ο Σάκης Τσιώλης ο, αναμφισβήτητα, κορυφαίος προπονητής της ποδοσφαιρικής χρονιάς, 2012-13, στη Σούπερ Λινγκ… Ότι άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, με την Ομάδα, που, φέτος, συγκρότησε και παράταξε, με τον τρόπο ανάπτυξης του παιγνιδιού του και τ’ αποτελέσματα που έφερε… δεν το συζητάμε… Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίες οι δύο προσκλήσεις, προκειμένου, αναλάβει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ…!
Η συζήτηση, μαζί του, έγινε στο γραφείο του, στο γήπεδο, ενώπιον του γιου του, και ήταν απομεσήμερο της Τσικνοπέμπτης… με το Διοικητικό και το Λοιπό προσωπικό της Ομάδας, να το τσικνίζει… ενώ, Τσιώλης και Παίχτες, ήταν έτοιμοι για την προπόνηση…
Καρδιτσιώτης στην καταγωγή, είναι ένα σοβαρό και προσγειωμένο άτομο… ακριβώς, όπως η εικόνα που παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο… Σήμερα, λίγο πιο πάνω από τα 50, έχει χύσει πολλά δοχεία ιδρώτα, ως ποδοσφαιριστής, στα γήπεδα, ξεκινώντας από την Καρδίτσα και τελειώνοντας στον Αστέρα Αμαλιάδας διαμέσου Λάρισας, Ιωνικού, Πανηλειακού… όμως, και με τέσσερις συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας, παρακαλώ! Επομένως, ο Σάκης Τσιώλης, δεν είναι ο προπονητής του χλιαρού νερού ή του “Χερέρειου” στιλ -ο Ιταλός προπονητής, της Ίντερ, Χερέρα, έγινε προπονητής χωρίς να περάσει από παίχτης- αλλά είναι μάχιμος από μικρός!
Με τον Αστέρα Αμαλιάδας ξεκίνησε την Προπονητική καριέρα του (1996-97) και μέχρι να φτάσει στον δικό μας ΑΣΤΕΡΑ, πέρασε από Ναύπακτο, Πρέβεζα, Πύργο, Ελευσίνα, Πάτρα, Καλαμάτα, Νίκαια, Λιβαδειά, Βόλο (Ολυμπιακό) και Θεσ/νίκη (Άρη)…
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι, ως Παίχτης, πανηγύρισε Κύπελλο και Πρωτάθλημα με τη Λάρισα (1985 και 1988) ενώ, ως Προπονητής, ανέβασε, στη Σούπερ Λίγκα, Θρασύβουλο και Ολυμπιακό Βόλου!
Φέτος, όπως είπαμε, οδηγεί τον ΑΣΤΕΡΑ μας, από έκπληξη σε έκπληξη και από νίκη σε νίκη! Αναγκαστικά, υποχρεώνονται να μιλούν, για την Τρίπολη, τόσο η ποδοσφαιρική Ελλάδα, όσο και οι, όπου γης, Αρκάδες… από Αλεξανδρούπολη μέχρι Μελβούρνη και από Σικάγο μέχρι Κρήτη… να παρακολουθούν και να μιλούν για τον ΑΣΤΕΡΑ μας που τους κάνει υπερήφανους…! Όσο για τον Σάκη Τσιώλη, «πίνουν νερό στ’ όνομά του»!
Οι, εν ζωή, παλιοί, μεταπολεμικοί ΑΣΤΕΡιανοί, παίχτες και φίλαθλοι, ξανάνιωσαν… Στα πρόσωπα των παιχτών, του σημερινού ΑΣΤΕΡΑ, βλέπουν να καθρεφτίζονται εκείνα των αρχών της 10ετίας του ’50: Πετρόπουλος, Αθανασιάδης, Τσούκας, Σόσολης, Κουτσούκος, Λόντος, Σταθόπουλος, Καρνέζης, Αφοί Λάγιου, Ρόζης, Ντρίνης, Φραγκολιάς, Μανωλόπουλος, Νίκας, Μπότης… Ας είναι καλά οι δύο Ομογενείς Μεγαλομέτοχοι, που, με κλειδί τον διεθνή Διαιτητή, Γ. Μποροβήλο, συγκρότησαν αυτή την αρμονική παδοσφαιρική ατραξιόν μ’ έναν υπέροχο “Μαέστρο” που ακούει στο όνομα, Σάκης Τσιώλης! Όμως, ας πατήσουμε “on”:
- Καρδίτσα ή Τρίπολη;
- Ε, καλά, Καρδίτσα αφού, εκεί γεννήθηκα κι εκεί είναι τα μνήματα των γονιών μου. Εκεί είναι τ’ αδέλφια μου. Εκεί είναι οι ρίζες μου. Όμως, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, μου αρέσει να ζω, στην ωραία Αρκαδία, στην Τρίπολη.
- Το όνομα, Τσιώλης, υπάρχει στην περιοχή μας· στη Μαντινεία…
- Πράγματι, έτσι είναι. Έψαξα, και βρήκα τους ανθρώπους, εδώ, και απ’ ό,τι φαίνεται, όλοι μας ξεκινήσαμε από το ίδιο οικογενειακό δέντρο που έχει να κάνει με την Ήπειρο. Εγώ είμαι από την περιοχή Αγράφων. Οι Τσιωλαίοι, της Μαντινείας, είναι από τα Τζουμέρκα.
- Το «φαινόμενο» ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, πού και σε τι οφείλεται;
- Οφείλεται στο ότι, εδώ και μια 10ετία, είχε γίνει μια προεργασία και είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις μέσα από ένα Αθλητικό Κέντρο, ένα Γήπεδο και, κυρίως, μία οικονομική συνέπεια των Εργοδοτών απέναντι στην ποδοσφαιρική Ομάδα, που, με τον καιρό δυνάμωσε, ωρίμασε, και αυτή τη στιγμή, η Ομάδα είναι στην καλύτερή της στιγμή. Εννοείται, πως την αιτία θα την ψάξουμε στους δύο ηγέτες, τους δύο μεγαλομετόχους, κυρίως, Καϋμενάκη και Μπάκο· χάριν αυτών έγινε, ό,τι έγινε στον σημερινό ΑΣΤΕΡΑ.
- Κατά την άποψή σου, πάντα: αφού αυτοί οι δυο άνθρωποι, που, απ’ ό,τι φαίνεται είχαν κι έχουν όρεξη για το ποδόσφαιρο, γιατί δεν πήραν π.χ. την Παναχαϊκή ή τον Πανιώνιο… και προτίμησαν μια μικρή ερασιτεχνική Ομάδα που, καλά καλά, δεν την έγραφε, μέχρι πρότινος, ο ποδοσφαιρικός χάρτης της χώρας;
- Και οι δυο, αυτοί άνθρωποι, δεν είναι επαγγελματίες και δεν ήλθαν να βγάλουν χρήματα από το ποδόσφαιρο. Ήλθαν για να προσφέρουν στον τόπο τους, ως ένα πολιτιστικό κομμάτι. Ασφαλώς, οι δουλειές τους, στο εξωτερικό, τους κουράζουν. Ήθελαν, λοιπόν, να έρχονται, εδώ, για ξεκούραση –ο κ. Μπάκος διαθέτει, στις Κολλίνες, μια καταπληκτική φάρμα…- και, παράλληλα, να έχουν και μια αξιόλογη ποδοσφαιρική Ομάδα και, γιατί όχι, να δώσουν και ψωμί σε κάποιες 10άδες άτομα και οικογένειες…
- Αν και, περίπου, το είπες: τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η Δυάδα η οποία, μέχρι πρότινος, ήταν άγνωστα άτομα και δεν είχαν δείξει «πρόσωπο» στο ποδόσφαιρο;
- Αυτό που είπα και νωρίτερα· δεν έχει να κάνει, αυτό το δίδυμο, με ιδιοτέλειες, με επαγγελματισμό· ήλθαν να προσφέρουν στον τόπο τους. Θέλουν η Ποδοσφαιρική Ομάδα, ταυτόχρονα, ν’ αποτελεί πολιτιστικό γεγονός. Γι’ αυτούς, υπερίσχυσε η προσφορά στον τόπο τους.
- Η οικογενειακή κατάσταση του Σάκη Τσιώλη;
- Είμαι παντρεμένος, εδώ και 32 χρόνια. Γιος μου ο Βαγγέλης, παντρεμένος. Η πατρική οικογένειά μου, εκτός των γονέων μου, του Ιωάννη και της Χαρίκλειας, είμαστε 5 αδέλφια, αγόρια. Εγώ, είμαι ο μικρότερος…
- Τι γνωρίζεις για το παρελθόν του ΑΣΤΕΡΑ;
- Ήταν η, μετά, τον Παναρκαδικό Ομάδα. Εγώ, είχα παίξει αντίπαλος του Παναρκαδικού στη Β΄ Εθνική. Εδώ είναι και το μεγαλείο τών, Μπάκου-Καϋμενάκη, που πήραν μια μικρή Ομάδα και την έφτασαν στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Πολύ παλιά, μεταπολεμικά, έχω πληροφορηθεί, ότι, ο ΑΣΤΕΡΑΣ, διέθετε μια πολύ αξιόλογη τεχνική Ομάδα.
- Ας υποθέσουμε, ότι κάποια στιγμή, ο ΑΣΤΕΡΑΣ, αποδεσμεύει όλους τους ξένους· τι απομένει;
- Δεν θα ‘χει, απολύτως, κανένα πρόβλημα. Το λέω, αυτό, με πάσα ειλικρίνεια. Και τούτο, διότι γίνεται μια σπουδαία δουλειά στις Ακαδημίες Κ20 και Κ17 ανά δύο χρόνια· οι αρμόδιοι θα στελεχώσουν, με πολλούς ποδοσφαιριστές, την Α΄ Ομάδα. Η δομή και η οργάνωση της Ομάδας είναι τέτοια, που, δε θα έχει κάποιο πρόβλημα και να φύγουν οι ξένοι. Επειδή, η Δυάδα, των Εργοδοτών μας, επειδή ασχολούνται επαγγελματικά, στο Εξωτερικό, δεν έχουν άμεσα προβλήματα στο να τους είναι απαραίτητοι οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές. Επειδή ζούνε στο εξωτερικό, έχουν πρόσβαση πιο εύκολα σε ξένους και καλούς παίχτες. Βέβαια, δεν γινόταν διαφορετικά αφού έπρεπε, σε πολύ λίγο χρόνο, ν’ ανεβούν κατηγορίες. Εμπιστεύθηκαν σε καλούς κι έμπειρους παίχτες, ξένους. Η όλη προσπάθεια των Ακαδημιών, σε δυο χρόνια, θα δρέψει καρπούς, με δικά μας παιδιά και, ιδιαίτερα, από την περιοχή μας.
- Ποια η πρώτη εικόνα σου, από την Τρίπολη και τους Τριπολιτσιώτες; και πώς και πόσο τούς είσαι αποδεκτός;
- Η διαπίστωσή μου, από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου, στην πόλη, ήταν ότι, ο κόσμος, ήθελε να έλθω στην Τρίπολη. Όσο ο χρόνος περνάει, βοηθούντων και των αποτελεσμάτων, εισπράττω μεγάλη εκτίμηση και αγάπη, από τον κόσμο της Τρίπολης, και αυτό με κάνει να νιώθω και να αισθάνομαι όμορφα γι’ αυτή μου την απόφαση να έλθω στον ΑΣΤΕΡΑ, πέρα από την άριστη επαγγελματική συνεργασία, που, έχω με τους Εργοδότες μου και την πρόοδο της Ομάδας· η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου είναι το μεγαλύτερο αγαθό μου, αυτόν τον καιρό, στην Τρίπολη.
- Σου έχουν γίνει προτάσεις για μεγαλύτερες Ομάδες;
- Ναι· και πέρυσι και φέτος· είναι γνωστό ότι με ζήτησαν, και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Όμως, ο λόγος μου είναι συμβόλαιο. Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος να τον αθετήσω από τη στιγμή που η όλη συμπεριφορά των Μεγαλομετόχων και των Λοιπών…, προς εμένα, είναι άψογη· δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου. Δεν υπάρχει λόγος ν’ αφήσω την ομάδα μεσούσης της περιόδου.
- Όπως είναι σήμερα η Ομάδα και όπως στήνεται σε κάθε αγώνα, τής λείπει κάτι;
- Σιγά σιγά ανταποκρίνεται ο κόσμος, κι έρχεται στο γήπεδο, ώστε να δημιουργήσουμε μια πανίσχυρη έδρα. Απλά, ίσως να πρέπει να βελτιώσουμε το γήπεδο για την πιο άνετη παρακολούθηση των αγώνων από τους Τριπολιτσιώτες. Ο καιρός, εδώ στην Τρίπολη, το περισσότερο χρονικό διάστημα, είναι πολύ άσχημος. Χρειάζεται, λοιπόν, ένα σκεπαστό γήπεδο· ένα γήπεδο που να έχει τις προϋποθέσεις για τον «Ευρωπαίο» πλέον ΑΣΤΕΡΑ αφού, η ομάδα, για δεύτερη φορά, συμμετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες εμποδίζουν την προσέλευση του κόσμου να προσέρχεται στο γήπεδο, εκτός της οικονομικής κρίσης…
- Σύγκρινε, τον ΑΣΤΕΡΑ, με άλλες Ομάδες, σχετικά, με το «άψυχο» υλικό… εγκαταστάσεις, υποδομές…
- Είναι μέσα στις 3-4 πιο άρτιες Ομάδες. Δεν μιλάμε για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Από ‘κει και πέρα ΑΣΤΕΡΑΣ, Λάρισα και Παναιτωλικός είναι οι Ομάδες που τηρούν τις προϋποθέσεις.
- Εκτός από τους δύο, Μπάκο-Καϋμενάκη, τι υπάρχει;
- Αυτοί οι δυο είναι πανέξυπνοι διότι έβαλαν οδηγό στην Ομάδα, το Γιώργο και Δημήτρη Μποροβήλο. Ο μεν Γιώργος είναι ένας, ένας καταξιωμένος άνθρωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, υψηλού επιπέδου, αφού έπαιζε για πολλά χρόνια Διαιτητής μεγάλων αγώνων, εντός κι εκτός Ελλάδας, και ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και είναι ένας από τους δυνατούς παράγοντες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η πιο μεγάλη κίνηση των δύο μεγαλομετόχων να έχουν αυτά τα δύο Αδέλφια να καθοδηγούν και να κάνουν μια άψογη Διοίκηση. Προσωπικά, απολαμβάνω τη συνεργασία μας, και με τον Πρόεδρο Γιώργο και με το Δημήτρη Μποροβήλο αλλά και με τη λοιπή Διοίκηση και με τους οποίους –κυρίως με το Δημήτρη- κάνω παρέα και είναι πρώτη φορά στα 17 χρόνια προπονητικής μου καριέρας που κάνω παρέα με παράγοντες.
- Ποιοι οι, κατά την άποψή σου, καλύτεροι παίχτες της Ομάδας;
- Το σημαντικό είναι, ότι έχουμε πολύ καλή Ομάδα, ως σύνολο. Μπορεί, κάποια μέρα, ένας ποδοσφαιριστής να μην είναι σε καλή κατάσταση· όμως, η Ομάδα θ’ αποδώσει. Για τον ΑΣΤΕΡΑ προέχει η Ομάδα και το κλειδί. Κάποια ταλέντα, όπως ο Περόνε, ο Ράγιος, ο Σανκαρέ, ο Φούλοπ Μάρτον στον κεντρικό άξονα…· όμως, τίποτα δεν θα πήγαινε καλά αν δεν είχαμε το σύνολο που λειτουργεί άψογα.
- Οι τρεις γραμμές μας είναι ισάξιες;
- Ναι, αν λάβουμε υπόψη μας, ότι, έχουμε, μετά τον Ολυμπιακό, την καλύτερη άμυνα· αυτό συνεπάγεται πολύ καλή επίθεση και μεσαία γραμμή. Για να κάνουμε γκολ –έχουμε μια πολύ ρεαλιστική επίθεση- πρέπει να βοηθήσει από τον τερματοφύλακα στο ν’ αναπτυχθούν γρήγορα η αμυντικοί μας, να περάσουν την μπάλα στους κεντρώους, ώστε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Όλ’ αυτά πάνε μαζί.
- Έχουμε την καλύτερη αντεπίθεση, κάτι που οφείλεται, αποκλειστικά, σε σένα;
- Δεν μπορείς να φτιάξεις ένα πλάνο και ένα στιλ, αν δεν υπάρχουν δυνατότητες. Εμείς, ως Ομάδα, προσπαθούμε να περάσουμε και τις τρεις φάσεις της τακτικής: αντεπίθεση – ενισχυμένη επίθεση δηλ. να πιέζουμε τον αντίπαλο στην περιοχή του – κέντρο. Είμαστε πολύ καλοί στην τεχνική αλλά κι όλο ανεβαίνουμε από αγώνα σε αγώνα. Σίγουρα, με τον τρόπο που παίζουμε, η αντεπίθεση είναι ένα από τα κύρια όπλα μας με την οποία μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα.
- Φέτος, έχουμε ένα καινούργιο τερματοφύλακα…
- Ναι· που μας έδωσε αυτοπεποίθηση και μας έλυσε πολλά πράγματα. Καταρχήν, μας έδωσε την παιδεία του διότι είναι ένα μορφωμένο και πολιτισμένο παιδί. Είναι ένας άψογος επαγγελματίας. Έχει πολύ μεγάλες ποδοσφαιρικές εμπειρίες, πράγμα που βοήθησε και βοηθάει όλη την Ομάδα αλλά και στέκεται αρωγός προς τους νεαρούς τερματοφύλακες όπως τον Γ. Μπατή και τον Γ. Γεωργακόπουλο που είναι από την Τρίπολη. Τα οφέλη, απ’ αυτόν τον τερματοφύλακα, δεν θα είναι προσωρινά και τωρινά, αλλά θ’ αφήσει πίσω μια παρακαταθήκη.
- Ποια τα προσόντα του καλού Προπονητή;
- Να μπορεί να παίρνει από τους ποδοσφαιριστές το «μάξιμουμ» των δυνατοτήτων τους. Επίσης, να μπολιάσει το άτομο με την Ομάδα. Εδώ, στον ΑΣΤΕΡΑ, βοήθησε και ο χαρακτήρας των παιδιών διότι έχουμε, πραγματικά, εξαιρετικούς και άψογους χαρακτήρες. Όλα αυτά, πάντα, με τη συνέπεια που επιδεικνύει η Διοίκηση. Ο καλός προπονητής, λοιπόν, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παίρνει από τους παίχτες το 100% των δυνατοτήτων τους και η Ομάδα να βγάζει μια υγεία και μια καλή συμπεριφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
- Παρακολουθώ, έχεις κερδίσει αγώνες μ’ επιτυχημένες αλλαγές…
- Αυτό έχει να κάνει με το «ρόστερ», την ποιότητά του και το βάθος του. Ο Μπόμπυ Ρόμσον, ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών, κατά ομολογία του Φέρκισον –Ο Μπόμπυ Ρόμσον, που τον συνάντησα σ’ ένα σεμινάριο λίγο πριν φύγει από τη ζωή- έλεγε, είναι σπουδαίο να έχεις μια καλή Ομάδα, όμως, πιο σπουδαίο είναι να έχεις μια Ομάδα πίσω από την Ομάδα. Δηλαδή, αν μια Ομάδα θέλει να επιτύχει υψηλούς στόχους, πρέπει να έχει βάθος, να έχει Ομάδα πίσω από την Ομάδα. Κι εμείς, δόξα το Θεό, έχουμε πολύ καλό «ρόστερ» πίσω από τη βασική Ομάδα ούτως ώστε όταν χρειάζεται να μας δίνει λύσεις.
- Προσωπικά -αλλά και κατά γενική ομολογία- θεωρώ, ότι, εδώ που φθάσαμε, είναι μια μεγάλη επιτυχία, ανεξάρτητα ποια θα είναι η τελική έκβαση της Ομάδας. Θα ήθελες να κάνεις μια πρόβλεψη;
- Όπως το είπες· ο μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε στο να μπούμε στα «πλέι οφ» και να πάμε στην Ευρώπη· επίσης, να φτάσουμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η σεζόν, πράγματι, είναι απόλυτα επιτυχημένη. Βέβαια, από τη στιγμή που η Ομάδα είναι στη 2η θέση, γιατί όχι, αυτό το 20ήμερο που θα γίνουν οι αγώνες των «πλέι οφ» αλλά και οι ημιτελικοί του Κυπέλλου που θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, γιατί να μη διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε από αυτά, και γιατί όχι να μη φτάσουμε και στο Τσάμπιον Λίνγκ.
- Θα μείνεις και την επόμενη χρονιά;
- Δεν υπάρχει λόγος να φύγω. Όλα συγκλίνουν στο να μείνω. Υπάρχει θετικό κλίμα, αλληλοεκτίμηση με τη Διοίκηση και τους Μεγαλομετόχους, από τον κόσμο αποδοχή· εγώ, αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, η Ομάδα μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις στο να υπάρχει μια συνέχεια της συνεργασίας. Θεωρώ, πως, μετά το πέρας των αγώνων, θα καθίσουμε και θα κουβεντιάσουμε…
- Ποιες οι τελευταίες συστάσεις σου, προς τους παίχτες, ένα 5λεπτο πριν εισέλθουν στο γήπεδο για τον αγώνα;
- Το ένα που τους λέω, είναι, ν’ αποβάλουν από πάνω τους το στρες και το άγχος. Ακόμη, ότι, έχουν επιτύχει πάρα πολλά μέχρι τώρα και πως πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον εαυτό τους. Και ακόμη ότι, πρέπει να βγούνε και να χαρούνε το ποδόσφαιρο, μέσα στ’ αθλητικά πλαίσια, και πάνω απ’ όλα να παίξουν και να ευχαριστήσουν τον κόσμο αφού, σήμερα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, στο λαό μας, πρόβλημα κρίσης· κι είναι σπουδαίο, σήμερα, είναι πολύ σπουδαίο, την άλλη μέρα το πρωί, να κυκλοφορείς στους δρόμους της Τρίπολης και να βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα. Αυτό, για μένα, είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση και το μεγαλύτερο δώρο, μετά από κάθε παιχνίδι, να βλέπω γελαστά πρόσωπα, αφού είναι απαραίτητο το χαμόγελο σ’ αυτή τη δύσκολη, οικονομικά, εποχή που ζούμε.
- Αγαπητέ Σάκη, σε κούρασα. Λακωνικά και μεστά όσα είπες. Αρχίζεις προπόνηση. Σ’ ευχαριστώ για την κουβέντα μας και σου εύχομαι ακόμη κι άλλες επιτυχίες· και υγεία κι ευτυχία -προσωπική και οικογενειακή.
-        Κι εγώ, Νίκο, σε ευχαριστώ.
http://www.odosarkadias.gr