Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΙΚΑ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας

Στην Ελλάδα των μνημονίων πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι είναι άνεργοι.
Άλλοι τόσοι εργάζονται σε καθεστώς επισφάλειας.
Χωρίς ένσημα.
Με μισθούς εξευτελιστικούς.
Χωρίς αξιοπρεπή ή καθόλου φαρμακευτική περίθαλψη.

Ζούμε σήμερα τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και η ζωή έχει χειροτερέψει για όλο το λαό . Μια κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται λόγω της κρίσης . Η δικομματική πλέον κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ) με την ανοχή και της ΔΗΜΑΡ μετά και το φιάσκο στην ΕΡΤ προσπαθούν να αποκομίσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη μαζί με την τρόικα και την ΕΕ αλλά και τους μεγαλοεργολάβους δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο , ούτε μεροκάματα ,ούτε επιδόματα, ούτε συντάξεις , ούτε ασφάλιση .
Η αντίσταση στην εξοντωτική πολιτική της συγκυβέρνησης γίνεται πλέον καθήκον για όλους μας, για την επιβίωσή μας.

Αντίσταση με τους εργαζομένους, οι οποίοι χάνουν μήνα με τον μήνα δικαιώματα ετών, οδηγούμενοι σταδιακά στην ανεργία ή στην εργασία χωρίς ασφάλιση, χωρίς σταθερό ωράριο, σε μισθό που δεν φτάνει ούτε για αξιοπρεπή διαβίωση.

Για να μην σβήσουν τα όνειρα μας, για μία κοινωνία ευημερίας και κοινωνικής ισότητας, η διεκδίκηση της χαμένης αξιοπρεπείας μας είναι μονόδρομος.

Στόχος μας η καλυτέρευση της ζωής μας στο σήμερα. Αφετηρία μας οι αγώνες.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους μαζί με τους ανέργους και τους εργαζομένους του νέους και τίς νέες σε ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να πέσει η κυβέρνηση της καταστροφής και του αυταρχισμού και μαζί της να φύγουν και όλα αυτά τα ντόπια και ξένα δεκανίκια που την στηρίζουν .

Απαιτούμε και Διεκδικούμε :

  • Ασφάλιση για Όλους χωρίς προϋποθέσεις

Καλούμε όλο το λαό της Μαγνησίας να συμμετέχει στη παράσταση διαμαρτυρίας με τα βιβλιάρια στο χέρι έξω από το ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ την ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 10.00 το πρωί