Η αγαπημένη σε όλους πατάτα, αυτό το πολύτιμο λαχανικό, γνωστή και ως
"γεώμηλο", ανακαλύφθηκε(;) στο Περού από τους Ισπανούς κατακτητές γύρω
στο 1530 και εισήχθει λίγο αργότερα στην Ισπανία και την Ιταλία.
1. Κόλλα πατάτας: Βράζετε 4 με 5 πατάτες για μισή ώρα μέσα σε 1 λίτρο νερό. Προσθέστε λίγη για συντηρητικό.
2. Για να καθαρίσετε κάποιο δοχείο από κατακαθισμένα άλατα, βράστε για αρκετή ώρα μέσα του, φλούδες πατάτας.
3. Για να καθαρίσετε τζάμια και γυάλινα αντικείμενα, τα τρίβετε με ένα κομμάτι πατάτα. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε για να γυαλίσουν.
4. Για να σβήσετε από τις πόρτες δαχτυλιές, τις τρίβετε με ένα κομμάτι πατάτα και στη συνέχεια σφουγγίζετε.
5. Το νερό του βρασίματος από καθαρισμένες πατάτες, καθαρίζει πολύ καλά τα ασημικά.
6. Για να αναζωογονήσετε τα χρώματα των χαλιών, περνάτε πρώτα την ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια ξύνετε δυο πατάτες, τις σκεπάζετε με ζεστό νερό και τις αφήνετε για δυο ώρες. Σουρώνετε και με το νερό αυτό, τρίβετε προσεχτικά το χαλί.
7. Για να ξαλμυρίσετε το φαγητό, αν σας ξέφυγε πολύ αλάτι. Καθώς βράζει, ρίχνετε μέσα μια πατάτα την οποία στο τέλος την πετάτε. Αυτή τραβάει το πολύ αλάτι και το φαγητό σώζεται.
Η πατάτα έγινε ευρέως γνωστή, αφού προσέλκυσε από την πρώτη στιγμή το
ενδιαφέρον των αγροτών, που διαπίστωσαν ότι η καλλιέργειά της ήταν πολύ
ευκολότερη και παρείχε πολύ μεγαλύτερη σοδειά απ' ότι το σιτάρι και η
βρόμη.
Πολλά τα οφέλη της πατάτας, εδώ σήμερα θα δούμε πόσο σημαντική και χρηστική ειναί και στη οικιακή χρήση!
1. Κόλλα πατάτας: Βράζετε 4 με 5 πατάτες για μισή ώρα μέσα σε 1 λίτρο νερό. Προσθέστε λίγη για συντηρητικό.
2. Για να καθαρίσετε κάποιο δοχείο από κατακαθισμένα άλατα, βράστε για αρκετή ώρα μέσα του, φλούδες πατάτας.
3. Για να καθαρίσετε τζάμια και γυάλινα αντικείμενα, τα τρίβετε με ένα κομμάτι πατάτα. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε για να γυαλίσουν.
4. Για να σβήσετε από τις πόρτες δαχτυλιές, τις τρίβετε με ένα κομμάτι πατάτα και στη συνέχεια σφουγγίζετε.
5. Το νερό του βρασίματος από καθαρισμένες πατάτες, καθαρίζει πολύ καλά τα ασημικά.
6. Για να αναζωογονήσετε τα χρώματα των χαλιών, περνάτε πρώτα την ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια ξύνετε δυο πατάτες, τις σκεπάζετε με ζεστό νερό και τις αφήνετε για δυο ώρες. Σουρώνετε και με το νερό αυτό, τρίβετε προσεχτικά το χαλί.
7. Για να ξαλμυρίσετε το φαγητό, αν σας ξέφυγε πολύ αλάτι. Καθώς βράζει, ρίχνετε μέσα μια πατάτα την οποία στο τέλος την πετάτε. Αυτή τραβάει το πολύ αλάτι και το φαγητό σώζεται.