Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΑ : Άντρας - Γυναίκα : Ό,τι να΄ναι

Ενα ανδρόγυνο με το μικρό τους γιο, αποφασίζουν να πάνε για λίγες μέρες διακοπές, σ' ένα ορεινό χωριό. Πριν φύγουν, συμφωνούν μεταξύ τους, τη μια μέρα να παίρνει για βόλτα το παιδί ο μπαμπάς, ώστε να έχει την ησυχία της η μαμά και την άλλη μέρα το αντίθετο, ώστε να έχει την ησυχία του ο μπαμπάς.

Πράγματι, φτάνουν στο χωριό και το επόμενο πρωί, ο μπαμπάς παίρνει το μικρό και βγαίνουν στα χωράφια και τη φύση. Ο πιτσιρίκος ρωτάει για τα πάντα!

"Μπαμπά πως το λένε αυτό;" "Κατσίκα " απαντάει ο μπαμπάς.

"Μπαμπά πως το λένε αυτό;" "Πρόβατο" απαντάει , υπομονετικά ο μπαμπάς.

Ετσι ο μικρός γνωρίζει τις κοτούλες, το σκαντζόχοιρο κι ένα σωρό άλλα ζώα.
Ξαφνικά, βλέπει ένα γάιδαρο σ΄ένα λιβάδι, να μασουλάει ευχαριστημένος και με... τη "φύση" του, να κρέμεται ως το χώμα.

"Μπαμπά πως το λένε αυτό;" ξαναρωτάει ο μικρός, αλλά ο μπαμπάς διστάζει να του απαντήσει. Ξεροκαταπίνει, σκέφτεται τι να του πει κι όταν ο μικρός ρωτάει πάλι , ο μπαμπάς του λέει "Αυτό το λένε.... ό,τι νά'ναι......"

Ικανοποιημένος ο πιτσιρικάς, γυρνάει με τον μπαμπά του στο σπίτι και η βόλτα τους τελειώνει. Το άλλο πρωί, είναι η σειρά της μαμάς. Φεύγουν για τη βολτα τους κι ο μικρός , βλέποντας όλα τα ζώα που έμαθε χτες, τα δείχνει χαρούμενος στη μαμά του.

"Αυτο το λένε κατσίκα, αυτό το λένε πρόβατο...." και πάει λέγοντας. Ωσπου φτάνει και στο γάιδαρο που και πάλι μασουλάει, με τη ...."φύση" του να κρέμεται μέχρι κάτω το χώμα!

"Μαμά, αυτό μου είπε ο μπαμπάς, το λένε ό,τι να΄ναι..."λέει ο μικρός.
Και η μαμά , ρίχντοντας μια καλύτερη ματιά στη... "φύση" του γαιδάρου, γυρίζει στο μικρό και του λέει.

"Να πας να πεις στο μπαμπά σου, το δικό του είναι "ό,τι να΄ναι". Αυτό εδώ είναι "ό,τι πρέπει"!!

http://www.neo.gr/