Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Δημόσιος διάλογος για την προκοπή, της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Αγαπητή/έ Κυρία/Κύριε,

Σας ενημερώνω για τις ιστοσελίδες μου, www.agorapoliton.gr και www.oreazoi.gr και επισυνάπτω μερικά από τα, εκεί δημοσιευμένα, άρθρα.

Από το 2008 και μετά, αρθρογραφώ στο διαδίκτυο προκειμένου να διαδώσω τη γνώμη μου, για το τι νομίζω ότι σημαίνει προκοπή, για την Ελλάδα και τους Έλληνες:

- Οικιστική και εργασιακή αποκέντρωση, τα οποία αποσκοπούν, στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

- Δωρεάν, παροχή σε κάθε ελληνική οικογένεια, 1,5 στρέμμα επαρχιακής γης, μαζί με μια λιτή και απέριττη μονοκατοικία, σύνδεση με γρήγορο διαδίκτυο και βασικά δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

- Διαμόρφωση μικρών οικισμών με λιγότερους των 200 κατοίκους.

- Διασφάλιση επαγγελματικής απασχόλησης, είτε σε απόσταση μικρότερη των 7 χλμ,, είτε μέσω τηλεργασίας.

- Απάληψη του διαχωρισμού, δημόσιοι υπάλληλοι και υπόλοιποι πολίτες. Οι απλοί πολίτες προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο το 1/10 της κανονικής συνολικής διάρκειας της εργασίας τους, άνευ αμοιβής, για την διεκπεραίωση των εργασιών εντός των κρατικών θεσμών. Η μείωση του μεγάλου κόστους λειτουργίας του κράτους επιφέρει ισόποση μεγάλη μείωση των φόρων. Η συμμετοχή όλων των πολιτών στις κρατικές διεργασίες επιφέρει την αναβάθμιση, της κοινωνικής ευθύνης και του αισθήματος συλλογικότητας, των πολιτών.

- Αναβάθμιση της ποιότητας των διακρατικών σχέσεων της Ελλάδας.

Η συμμετοχή σας, στο δημόσιο διάλογο, για το ζήτημα της προκοπής της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων, σημαίνει:

- τη βελτίωση των διαφόρων απόψεων,
- την ανάπτυξη κοινής αντίληψης, για αυτές τις απόψεις και
- την επιτάχυνση της έλευσης της συλλογικής και οικογενειακής προκοπής μας.

Με τιμή,

Χρήστος Μπούμπουλης
Οικονομολόγος