Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Πιλοτική περίοδος του The αriston Project

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια διαπιστώνουμε ότι σε αυτό το διάστημα:
Έχουν εκπαιδευτεί πανελλαδικά 244 επιχειρηματίες
Έχουν εκπαιδευτεί πανελλαδικά 178 εκπαιδευτικοί
Έχουν ολοκληρωθεί 92 διαγνωστικοί έλεγχοι
Έχουν αναπτυχθεί εκ του μηδενός 770 σελίδες νέου περιεχομένου και μεταφραστεί και σταθμιστεί για την ελληνική αγορά πάνω από 2500 σελίδες
Έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από 6500 λογαριασμοί χρηστών στο αriston Cloud
Έχουν σχεδιαστεί 74 ιστοσελίδες
Έχουν τύχει επεξεργασίας και διανεμηθεί πάνω από 600 έγγραφα/πρότυπα διαδικασιών για την επιχείρηση
Έχουν διανυθεί από τους συμβούλους του The αriston Project πάνω από 35000 χιλιόμετρα
Και φυσικά έχουν βγει πολύ ιδιαίτερα συμπεράσματα, βάσει των οποίων διαμορφώνεται ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί το The αriston Project στην Ελλάδα και την Κύπρο από εδώ και στο εξής.

The Big Picture
Όραμα του The αriston Project στην Ελλάδα και την Κύπρο αποτελεί η αδιάλειπτη πορεία προς την αριστεία μέσω της ορθής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ετοιμότητας για το μέλλον της εργασίας. Στόχο του αποτελεί οι αξίες αυτές να εμποτιστούν βιωματικά μέσω της εκπαίδευσης και της προπόνησης(coaching), και κυρίως μέσω του «παραδείγματος» των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που θα συγκλίνουν και μέσω της πρακτικής τους θα ενθαρρύνουν πάντες εμπλεκόμενους και συναλλασσόμενους προς την ορθή επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ετοιμότητα για το μέλλον της εργασίας. Αυτές οι επιχειρήσεις και αυτοί οι επαγγελματίες θα είναι οι αriston Practitioners.

Ariston Practitioners
Οι αriston Practitioners  θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν ενεργά τις τοπικές κοινωνίες τους σε αυτές τις αξίες και πρακτικές, θα αποτελέσουν τους Προξένους (Consuls) του The αriston Project. Οι Πρόξενοι μπορούν να είναι κλαδικοί (αν απευθύνονται σε επαγγελματίες του κλάδου τους) ή Extended Education Centers αν αποτελούν ιδιωτικές επιχειρήσεις άτυπης εκπαίδευσης και εκπαιδεύουν τοπικά την κοινότητά τους.
Οι αriston Practitioners αποτελούν επιχειρήσεις παράδειγμα για την τοπική τους κοινωνία, την αγορά τους και το σύνολο των συναλλασσομένων τους. Έχουν επενδύσει χρόνο, χρήμα και πίστη στην ενσωμάτωση ορθών πρακτικών και τις στηρίζουν και ενθαρρύνουν αδιαλείπτως. Είναι αυτοί που θα αποτελέσουν το δίκτυο επιχειρήσεων υποστήριξης του οράματος του The αriston Project και θα ενθαρρυνθούν να γνωρίζονται, να συνευρίσκονται και να λειτουργούν ως μια κοινότητα με αμοιβαία οφέλη. Έτσι λοιπόν, αντικαθιστούν το The αriston Supporter Group. Αriston Practitioners μπορούν να γίνουν όσοι είναι ενταγμένοι στο My Ariston MAnager ή όσοι θα έχουν παρακολουθήσει το ROI EDU μέχρι τέλος του 2013.

Τί αλλάζει στην εκπαίδευση του The αriston Project
Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις περίπου 150 εκπαιδευτικές συνεδρίες που έχουν λάβει χώρα αφορούν κυρίως στην υψηλή ποιότητα του περιεχομένου, τη δραστική αλλαγή στην κουλτούρα των εκπαιδευόμενων, καθώς και στην ανταπόκρισή τους στο πρακτικό κομμάτι που αφορά στις ασκήσεις και την υιοθεσία προτύπων και διαδικασιών. Ειδικά αναφορικά με το τελευταίο στοιχείο, παρατηρήθηκε μια δυσκολία στην αυτοοργάνωση των εκπαιδευόμενων, μιας και λιγότερο από το 10% φάνηκαν αντικειμενικά συνεπείς στην παράδοση εργασιών.

Με λύση στην δυσκολία φυσικης παρουσίας τις συγκεκριμένες μερες και ώρες,  το The αriston Project υιοθετεί τη μεθοδολογία του Flipped Classroom για όλες τις εκπαιδεύσεις του. Ο εκπαιδευόμενος θα παρακολουθεί την παρουσίαση/παράδοση του μαθήματος online, οποτε θέλει έχοντας την δυνατότητα να διακόψει και να συνεχίσει. Επίσης θα του δίνονται οδηγίες για την ανάπτυξη συγκεκριμένων εργασιών. Οι μηνιαίες συναθροίσεις θα παραμείνουν, ώστε κατά τη διάρκειά τους να γίνεται ειδική αναφορά στις εργασίες και τις τεχνικές που τις αφορούν, να δίνεται ειδική καθοδήγηση στον κάθε επιχειρηματία ξεχωριστά, καθώς και το πλαίσιο οφέλους για την κάθε επιχείρηση μέσα από τη χρήση συγκεκριμένων προτύπων και διαδικασιών.

Στο μεταξύ, όπως πιλοτικά εφαρμόστηκε η κατάρτιση των υπαλλήλων τουλάχιστο 30 εκπαιδευτικών επιχειρήσεων με το Differentiated Instruction Course, έτσι από αυτό το καλοκαίρι προχωράμε στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλής ταχύτητας για την κατάρτιση υπαλλήλων όλων των επιχειρήσεων στους τομείς της διοίκησης, της διοικητικής υποστήριξης και των πωλήσεων, με πρώτιστη μέριμνα την ανάπτυξη της επίγνωσης στους τομείς της παραγωγικότητας και του κόστους τους, της αξία του bonus και malus, καθώς και στην άριστη εξυπηρέτηση του εργοδότη πελάτη τους.

Επικοινωνία
Σημεία επικοινωνίας σας παραμένουν οι R&D Executive Assistants της Hyphen για ζητήματα διοικητικής υποστήριξης, ραντεβού και ρύθμιση των συναθροίσεων, κκ Ευαγγελία Σαμαρά, Όλγα Μιχολού και Δημήτρης Πατραμάνης. Καθώς όλη η επικοινωνία θα καταγράφεται στο Cloud του The αriston Project, οι Πρέσβεις και οι Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα έχουν άμεση εικόνα των αιτημάτων και αναγκών σας και θα επικοινωνούν μαζί σας. Για ζητήματα περιεχομένου και συμβουλευτικής υποστήριξης, φυσικά, μπορείτε να επικοινωνείτε απ’ ευθείας μαζί τους.

Πρότυπα και άυλη εργασία που σας προσφέρει το The αriston Project
Το The αriston Project εξακολουθεί να σας παρέχει ανεξάντλητη υποστήριξη στην παροχή προτύπων και μοντέλων διαδικασιών, καθώς και υπηρεσίες επιμέλειας, σχεδιασμού και ανάπτυξης έντυπων και ηλεκτρονικών εργαλείων χωρίς χρέωση, με στόχο την ενσωμάτωση των σχετικών διαδικασιών, εφόσον ανήκετε στο πρόγραμμα My αriston Manager, με στόχο να αναχθείτε σε αriston Practitioner ή και Πρόξενο. Το ίδιο ισχύει και για την ανάπτυξη του δικού σας ηλεκτρονικού KMS και την εταιρική σας μερίδας.

Ο διαγνωστικός έλεγχος
Από 1 Ιουνίου 2013, ο διαγνωστικός έλεγχος που θα διεξάγεται για λογαριασμό της κάθε επιχείρησης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, και θα είναι «δεμένος» με την πορεία του εκπαιδευτικού προγράμματος που ακολουθεί η επιχείρηση. Στόχος του διαγνωστικού ελέγχου είναι η «φωτογράφηση» του σημείου εκκίνησης της επιχείρησης αναφορικά με τη σύγκλισή της με το πλαίσιο δεξιοτήτων του The αriston Project, τους παράγοντες που δρουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη και την κερδοφορία της, και στους πειρασμούς της αγοράς που την απομακρύνουν από την ορθή επιχειρηματικότητα. Το
action plan θα παράγεται με στόχο τα παραπάνω κριτήρια.
Ο διαγνωστικός έλεγχος θα διεκπεραιώνεται, όπως και σήμερα, ανάλογα με το βαθμό ανταπόκρισης του μέλους στις ανατεθειμένες εργασίες.
Το «δέσιμο» της διαδικασίας του διαγνωστικού ελέγχου με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθεί η επιχείρηση καθιστά αυτονόητο ότι με το πέρασμα της επιχείρησης στο επόμενο επίπεδο (ROIEDU, CERT I, CERT II, CERT III), θα διεξάγεται νέος διαγνωστικός έλεγχος, για να διασφαλίζονται οι διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται.

The αriston Cloud
Από 1 Ιουνίου 2013 καταργείται η εκπαιδευτική πλατφόρμα thearistonproject.com/db και όλοι μα όλοι έχουν άμεση πρόσβαση στο κεντρικό KMS του The αriston Project.
Πρόκειται για το κεντρικό KMS που χρησιμοποιεί τόσο η The αriston Project Ltd, όσο και η Hyphen SA.
Όλοι θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα events, τα δεδομένα και τα έγγραφα που τους αφορούν και μόνο, αλλά επίσης θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να εκδώσετε το πλέον πρόσφατο progress report, να κατεβάσετε τα τιμολόγιά σας, να ανατρέξετε στις συμβάσεις σας και κάτι ακόμα! Θα μπορείτε να κάνετε connect με άλλες επιχειρήσεις και ναμοιράζεστεevents, αναθέσεις και συνεργασίες! Σύντομα θα λάβετε πιο συγκεκριμένη καθοδήγηση.

Και μια τελευταία παρατήρηση
Όσο κοντά σας και να βρίσκεται το The αriston Project στην παροχή άυλων αγαθών που υποστηρίζουν τη δραστηριότητά σας (π.χ. γραφιστικός σχεδιασμός, ιστοσελίδες, κειμενογραφία, αρθρογραφία, κλπ.), προτεραιότητα του προγράμματος αποτελεί η ενσωμάτωση διαδικασιών και γνωστικών στοιχείων στην πρακτική σας με στόχο την αριστεία, την τεκμηρίωση και το κέρδος. Η ανταπόκρισή σας στις εργασίες της εκπαίδευσης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη βιωματική μεταστροφή σας σε πιο βιώσιμα μοντέλα λειτουργίας. Η αντίσταση με αίτιο το ότι έχετε στο παρελθόν δοκιμάσει πολλά από αυτά που διδάσκεστε, τα οποία δε λειτούργησαν, ή η αδυναμία να δείτε τη μεγάλη εικόνα, σας καθυστερούν και σας συντηρούν στο επίπεδο του ανταγωνισμού σας, ο οποίος αντιγράφει τα κομμάτια, τα οποία φυσικά και δεν επιτυγχάνουν, μιας και είναι αποσπασμένα από το όλο σύστημα στο
οποίο ανήκουν. Ειδικά στην Αττική, ο αδυσώπητος και επιταγχυνόμενος ανταγωνισμός ευνοεί την επιφανειακή επιδείωξη της καινοτομίας (φαίνεσθαι), χωρίς την αντίστοιχη μέριμνα για δομές και τεχνική επένδυση στις σχέσεις και την τεκμηρίωσή
τους. Η παραμονή σας στο πρόγραμμα προϋποθέτει ικανότητα να δείτε τη μεγάλη εικόνα, και να σεβαστείτε το χρόνο και τη συναισθηματική επένδυση που απαιτείται για την αναγέννηση της επιχείρησής σας.



Video από Astra Tv
http://www.youtube.com/watch?v=SWSEwzSj_qA&nofeather=True

Για οποιαδήποτε απορία και τις λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα είμαi στη διάθεσή σας.


Με εκτίμηση,

Δημήτρης Τσουτσουλάκης
Dimitris Tsoutsoulakis
The Ariston Project
Development Consultant Central Greece
Mobile: +30 6948072473
e-mail: d.tsoutsoulakis@thearistonproject.com
More info: www.thearistonproject.com