Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Διεθνές Τουρνουά «ΟΛΥΜΠΙΑ 2013»-Aλλαγή διεξαγωγής αγώνων Σαββάτου

Λόγω απεργίας των υπαλλήλων στο κλειστό Γυμναστήριο του Πύργου "Γ. Βασιλακόπουλος", πορέκυψε εκτάκτως αλλαγή στο χώρο διεξαγωγής (μόνο) για τους προκριμματικούς αγώνες του Σαββάτου, καθώς πλέον αυτοί θα διεξαχθούν στο κλειστό Γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι τελικοί για τις θέσεις 1-2 θα γίνουν κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένοι στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (στο ανοικτό στάδιο εντός του χώρου της ΔΟΑ).   

Με την συμμετοχή 15 Διεθνών Εθνικών αποστολών και με περισσότερους από 150 αθλητές διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία, το Διεθνές Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής , Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης «ΟΛΥΜΠΙΑ 2013», μεταξύ 19-21/7/2013, όπου οι προκριματικοί αγώνες του Σαββάτου τελικά θα γίνουν στο κλειστό Γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας (αντί του αρχικού προγραμματισμού για το κλειστό Γυμναστήριο Πύργου, λόγω απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων), ενώ οι τελικοί αγώνες για τις θέσεις 1-2 θα πραγματοποιηθούν (κανονικά) στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ολυμπίας (ανοικτό στάδιο ΔΟΑ).
Ειδικότερα, οι Εθνικές αποστολές που συμμετέχουν στο Τουρνουά, αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες δυνάμεις του Ολυμπιακού Αθλήματος της Πάλης. Πιο συγκεκριμένα στην διοργάνωση λαμβάνουν μέρος οι: Ρωσία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Βραζιλία, Κύπρος, Βουλγαρία, Εσθονία, Αλβανία, Αρμενία, Ελλάδα, Ιραν, Τυνησία, Πολωνία και Λευκορωσία.
Από τους αθλητές που συμμετέχουν ξεχωρίζουν ο επί τρείς φορές Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής στα 66 kg Ρώσος Sat Opan, ο επίσης Ρώσος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ramonov Soslan και ο ομοεθνής του Boltukaev Anzor επίσης Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ρωσίας για το 2013.
Από Ελληνικής πλευράς αναφέρονται η Μαρία Περβολαράκη τη φετινή νικήτρια του ασημένιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών και κάτοχο του χάλκινου μεττάλιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επίσης συμμετέχουν, ο Τιμόθεος Ξενίδης 2ος στους Μεσογειακούς του 2011στην κατηγορία των 84 kg και ο Απόστολος Τασκούδης 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στην κατηγορία των 74 Kg. Από την Αμερικανική ομάδα ξεχωρίζουν, η Elena Pirozhkova, Παγκόσμια πρωταθλήτρια 2012, ο Ellis Coleman και η ελληνοαμερικανίδα Helen Maroulis, κάτοχος του ασημένιου στο Παγκόσμιο του 2012, η οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου διατηρεί και οικογενειακούς δεσμούς.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Διεθνούς Τουρνουά «Ολυμπία 2013» από 17/07/2013, διεξάγεται σεμινάριο διαιτησίας ΣΤΑΖ για την άνοδο από εθνική σε διεθνή κατηγορία FILA, στο οποίο θα πάρουν μέρος διαιτητές από τις Εθνικές Αποστολές που συμμετέχουν.
Πάρις Κουρτζίδης