Το πρόβλημα είναι πως ξεχωρίζουμε το γινωμένο από το άγουρο;
Πως δεν θα μας βγαίνει ” μάπα ” το καρπούζι;
Δύο πράγματα μπορούν να συμβούν.
Το πρώτο είναι να μας το ” σφάξει ” ο μανάβης και να το ελέγχξουμε.
Το δεύτερο είναι αποκτήσουμε γνώσεις.
- Η αποχρωματισμένη περιοχή, στο σημείο που το καρπούζι ακουμπά στο έδαφος, θα πρέπει να έχει κιτρινίσει.
- Όταν ξύνετε το φλοιό με το νύχι σας θα πρέπει να αποκολλάται εύκολα.
- Θα πρέπει να είναι βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του.
- Όταν το χτυπάτε στο κέντρο του θα πρέπει να κάνει έναν βαθύ και υπόκωφο ήχο.
- Θα πρέπει ο φλοιός να έχει χάσει τη γυαλάδα του.
- Θα πρέπει να έχει μειωθεί το χρωματικό κοντράστ ανάμεσα στις ανοιχτόχρωμες ρίγες και το βαθύ πράσινο του φλοιού.
- http://e-nemea.blogspot.gr/