Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "Η αλήθεια δεν βρίσκεται στα λόγια αλλά στα έργα και στις πράξεις μας"

Με την μακροσκελή απολογία της ΕΔΩ η ελάσσονα μειοψηφία κατέδειξε περίλαμπρα ποιος είναι εκείνος που διακατέχεται από το άγχος της επιβεβαίωσης και λειτουργεί κάτω από συνθήκες πανικού. Είναι ο κίνδυνος της αποσύνθεσης και της διάλυσης εξαιτίας της παντελούς απουσίας της και της παρατεταμένης αποχής της από κάθε δράση και πρόβλημα του δήμου κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυόμιση ετών, εκείνα τα στοιχεία που την οδηγούν σε απελπισμένες κινήσεις ανταρτοπόλεμου.
Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω την ελάσσονα μειοψηφία στην προσφιλή τακτική του γκρίζου παρελθόντος της: ασύδοτη παραφιλολογία και αδιάκοπη παραπληροφόρηση, πλούσια λασπομαχία και αμέτρητο παρασκήνιο, προσωπικές επιθέσεις και χυδαίες προσβολές, ίντριγκες και κουτσομπολιό αποτελούν ανέκαθεν το βασικό περιεχόμενο της επιχειρηματολογίας της που καταδικάστηκε από τους δημότες πριν δυόμιση μόλις χρόνια εξοβελίζοντας την παράταξή της στην τρίτη κατά σειρά θέση εκλογής.
Οφείλω όμως να υπερασπιστώ τον καθημερινό αγώνα που κάνει η δημοτική αρχή απέναντι στους αστείους ισχυρισμούς της ελάσσονος μειοψηφίας ότι όσα δεν κατάφερε να κάνει στις τρεις τετραετίες που διοικούσε το δήμο το υλοποίησε τελικά κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας, τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Πανηγυρίζει και συγχαίρει τον εαυτό της για τα δεκάδες έργα που εκτελούνται τα τελευταία δυόμιση χρόνια στον τόπο μας. Ενδεχομένως να κάνει το ίδιο και για όσα ακόμα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες. Άχνα όμως δεν βγάζει για το μεγαλοπρεπές δημιούργημά της που "θαυμάζουν" καθημερινά όσοι διασχίζουν την εθνική οδό στο ύψος της πόλης των Σοφάδων και όσοι μπαίνουν στην πόλη από τη νότια είσοδο αντικρίζοντας τους δύο οικισμούς που βρίσκονται δεξιά και αριστερά.
Είναι ένα τρανό και ολοζώντανο παράδειγμα των «οραμάτων» της για τον τόπο μας. Δεν πρόκειται βέβαια ποτέ να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε και άφησε κληρονομιά σε όλους μας αφού "βρίσκεται" στην πόλη μας "τις περισσότερες ώρες της ημέρας" (!!!) άλλοτε ως τουρίστας κι άλλοτε ως μουσαφίρης.
Ανάλογης «μεγαλοπρέπειας και λαμπρότητας» είναι τα επιτεύγματά της και σε πολλούς άλλους τομείς. Κάθε βάρος όμως που κληρονομήσαμε το παλεύουμε και το νικάμε δημιουργώντας μεθοδικά κι οργανωμένα έναν δήμο που μπορεί να στέκεται στα πόδια του καλύτερα απ’ τον καθένα έτσι ώστε να μπορούμε σήμερα να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Αυτό το ισχνό κομμάτι της μειοψηφίας, λοιπόν, μόνο του και απομονωμένο, θα πορευτεί και πάλι στον ολισθηρό κατηφορικό δρόμο που διάλεξε. Αυτός είναι άλλωστε και ο μοναδικός δρόμος που ξέρει να βαδίζει καλύτερα απ’ τον καθένα. Εμείς θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους συνδημότες μας για την εδραίωση μιας νέας ανανεωτικής δύναμης που μέρα με τη μέρα ξεπλένει τον τόπο μας απ’ τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Γράψτε λοιπόν όσες αοριστολογίες και λασπολογίες θέλετε ακόμα. Γεμίστε ολόκληρες εφημερίδες με αερολογίες. Ξοδέψτε όση μελάνι θέλετε με ασυνάρτητες φαντασιώσεις και κενά οράματα. Εμείς δεν θα επανέλθουμε γιατί σ’ όλα αυτά απαντούν τα έργα και οι πράξεις μας.
Αυτή, είναι η μόνη αλήθεια….