Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πρόγραμμα Συναντήσεων Προέδρου FILA με την Πολιτική και Αθλητική Ηγεσία Στην Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί 19-21 Ιουλίου 2013 ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) κ. Νέναντ Λάλοβιτς, ο οποίος έφθασε στο "Ελ. Βενιζέλος" αργά το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου, προκειμένου να παραστεί τόσο στην ειδική συμβολική Τελετή (για την καμπάνια παραμονής της Πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων), που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που φιλοξενεί τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, όσο και στους αγώνες του 2ου Διεθνούς Τουρνουά «ΟΛΥΜΠΙΑ 2013» στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Λάλοβιτς την Παρασκευή 19 Ιουλίου και ώρα 11:30 πμ, πριν αναχωρήσει για την Αρχαία Ολυμπία, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στα γραφεία της ΕΟΕ στην Αθήνα, κ. Σπύρο Καπράλο, ενώ στις 13:15 τον υποδέχτηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα), ο υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός.

Τον Πρόεδρο της FILA συνόδεψε ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ και Ολυμπιονίκης κ. Κων/νος Θάνος,  ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΟΦΠ και Ολυμπιονίκης κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΦΠ και μέλος της ΕΟΕ κ. Ξενοφών Αθανασίου, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΦΠ κ. Νικόλαος Δεπούντης  και ο Δ/της Επικοινωνίας & Στρατηγικής της ΕΟΦΠ, κ. Πάρις Κουρτζίδης.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2004, όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος Παγκόσμιας Αθλητικής Ομοσπονδίας επισκέπτεται (ξανά) την Ελλάδα.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΟΦΠ
19/7/2013