Η δόση αυτή έβγαλε 3 μεγάλα τσουρέκια:
1 κιλό αλεύρι Robin Hood ή άλλο αλεύρι κατάλληλο για τσουρέκι
6 αυγά
300 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματιου.
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι μαχλέπι
3 φακελάκια μαγιά ξερή
1 μικρό γάλα εβαπορέ
¼ φλυτζανιού νερό
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
6 αυγά
300 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματιου.
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι μαχλέπι
3 φακελάκια μαγιά ξερή
1 μικρό γάλα εβαπορέ
¼ φλυτζανιού νερό
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό.
Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και λίγο αλεύρι, φτιάχνοντας ένα χυλό.
Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και λίγο αλεύρι, φτιάχνοντας ένα χυλό.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μούλτι τη μαστίχα να γίνει σκόνη.
Απο τα αυγά κρατάμε μισό κρόκο περίπου για να αλείψουμε τα τσουρέκια.
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ.
Πρέπει να γίνει μια ζύμη ελαστική και όχι πολύ σφιχτή.
Η συνταγή είναι της Κλαίρης με πολύ μικρές δικές μου τροποποιήσεις.