H
marmeλλada του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας τιμήθηκε
με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2015 για τη δημιουργία
νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Τώρα θα συνεχίσει το…
γλυκό ταξίδι της στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που λάβει χώρα στο
πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for
Life» στο Μιλάνο, 4-6 Οκτωβρίου.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και του Ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD. Η ομάδα φοιτητών που ανέπτυξε το προϊόν αποτελείται από τους: Πέτρο Ζαφειρίου, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Ε. Μαργέλη, Ελένη-Μ. Φλωροδημήτρη και Μανώλη Ακρίβο, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Θεοφάνη Γεωργόπουλου.
Η παραγωγή της marmeλλada έγινε με την υποστήριξη του παραγωγού αγροτικών προϊόντων Όμηρου Ντάφου, από τη Ματαράγκα Καρδίτσας.
Η marmeλλada είναι μια καινοτόμος βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Έχει μειωμένες θερμίδες και είναι προϊόν πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες. Για την παραγωγή του προϊόντος συνεργάστηκαν και οι καθηγητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Αθανάσιος Μανούρας, Ελένη Μαλισσιόβα και Γλυκερία Καραγκούνη.
Καλή Επιτυχία στη marmeλλada!
http://www.pontos-news.gr/
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και του Ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD. Η ομάδα φοιτητών που ανέπτυξε το προϊόν αποτελείται από τους: Πέτρο Ζαφειρίου, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Ε. Μαργέλη, Ελένη-Μ. Φλωροδημήτρη και Μανώλη Ακρίβο, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Θεοφάνη Γεωργόπουλου.
Η marmeλλada είναι μια καινοτόμος βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Έχει μειωμένες θερμίδες και είναι προϊόν πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες. Για την παραγωγή του προϊόντος συνεργάστηκαν και οι καθηγητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Αθανάσιος Μανούρας, Ελένη Μαλισσιόβα και Γλυκερία Καραγκούνη.
Καλή Επιτυχία στη marmeλλada!
http://www.pontos-news.gr/