Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«Να πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία: Αμ΄ έπος αμ΄ έργον!»

Θέμα: «Να πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία: Αμ΄ έπος αμ΄ έργον!»


Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την ανακοίνωση της συγκρότησης των «Επιτροπών Διαλόγου», που θα αναλάβουν την οργάνωση του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία. Προχθές μάθαμε -και αυτοί μαζί μας- διά στόματος Υπουργού Αναπληρωτή Έρευνας, σε δηλώσεις του στη Βουλή, ότι το νομοσχέδιο για την Έρευνα, που περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ΑΕΙ και, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες επαναφέρει επί τα χείρω τις προβλέψεις του –δήθεν- αποσυρθέντος νόμου Μπαλτά, «θα σταλεί στους θεσμούς».

Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Παιδείας -ενώ την περασμένη βδομάδα δήλωνε ότι «δεν θα μπλέξει τους βοσκούς με τα νομοσχέδια για την Παιδεία»- κατέθεσε χτες αιφνιδιαστικά τροπολογίες στο Σχέδιο Νόμου για «τις βοσκήσιμες γαίες» με τις οποίες αλλάζει ριζικά τον τρόπο επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης, προς την κατεύθυνση του να είναι εύκολα δυνατή η τοποθέτηση «ημετέρων».
Βέβαια, δεν υπήρχε και κανείς που να μην καταλαβαίνει το πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον «εθνικό διάλογο», αλλά τόσο ξεδιάντροπη παραδοχή από τους ίδιους είναι, ακόμα και για τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πρωτοφανής. Συγχαρητήρια στον αιώνιο φοιτητή Υπουργό Παιδείας και ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό που τον τοποθέτησε εκεί, να παίζει με το μέλλον των παιδιών μας και με την όποια αξιοπιστία άφησαν να έχει ακόμα η χώρα.

Όμως, εκείνες οι δυστυχείς «προσωπικότητες» που στελεχώνουν τις επιτροπές «διαλόγου» δεν αισθάνονται ότι πρέπει να αντιδράσουν κάπως, μετά το μεγαλοπρεπές άδειασμά τους από την κυβέρνηση; Ακόμα και αυτές οι γλάστρες στον κήπο των Βερσαλλιών κατανοούν τα όρια των διαδρομών τους στην Ιστορία των ανθρώπων … .